Κλείσιμο

Συνάντηση Σαμαρά - τρόικας το απόγευμα

Με τους επικεφαλής της τριμερούς Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς συναντάται στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μαξίμου. Η συνάντηση πραγματοποιείται στον απόηχο της σύσκεψης της τρόικας με τους επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) τη Δευτέρα, στην οποία κατέληξαν ότι ο φετινός στόχος των εσόδων, ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, δεν πρόκειται να επιτευχθεί μετά και το αδιέξοδο στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ.

Το αναμενόμενο
«κενό» στα έσοδα εγείρει το ενδεχόμενο να επιχειρηθεί η επίσπευση προκειμένου να επισπευσθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την αποκρατικοποίηση λιμένων, αλλά και για την ιδιωτικοποίηση του αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Εξάλλου, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών. Στο τραπέζι τέθηκαν μεταξύ άλλων, το θέμα μείωσης στο ΦΠΑ της εστίασης,  η αναδιάρθρωση στον φορολογικό μηχανισμό και ο νέος φόρος επί των ακινήτων. Η τρόικα επιμένει στην άμεση προώθηση όλων των αλλαγών στον φοροεισπρακτικό και φοροελεγκτικό μηχανισμό, καθώς θεωρεί ότι μόνο μέσω αυτών των αλλαγών θα μπορέσουν να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του προγράμματος, και ταυτόχρονα θα γίνει πιο δίκαιο.


Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ