Κλείσιμο

Γ. Παπανδρέου: Χρειάζεται εθνική ομοψυχία για το Σκοπιανό

Χρειάζεται εθνική ομοψυχία πέρα από τις όποιες μικροκομματικές σκοπιμότητες, για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, δήλωσε σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, που θα ισχύει έναντι όλων, αποτελεί την καλύτερη βάση για την εξεύρεση ενός έντιμου συμβιβασμού*.

Πρόσθεσε ότι την προσεχή περίοδο «απαιτούνται αποφασιστικά βήματα, για την επίλυση του ζητήματος, που αποτελεί και προϋπόθεση για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής προοπτικής της γειτονικής χώρας, για την οποία η Ελλάδα -όπως είπε- πράττει, μεγάλες προσπάθειες.

«Η Ενδιάμεση Συμφωνία έχει εκτίσει το βίο της, μπορούμε να την εγκαταλείψουμε, και τότε δεν θα υπάρχουν επιπτώσεις μετά το πέρας ενός έτους» δήλωσε στον ΣΚΑΪ την Τρίτη ο καθηγητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Βερέμης.

«Αν όμως τα Σκόπια προλάβουν εντός ένος έτους να κάνουν αίτηση για ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ η Ελλάδα δεν θα μπορεί να τους εμποδίσει» προειδοποίησε ωστόσο ο κ. Βερέμης.
Πηγή: skai.gr