Μήνυμα ενότητας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια

Μήνυμα ενότητας και σύμπνοιας απηύθυνε τη Δευτέρα από την Πρέβεζα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ώστε ενωμένοι σε αυτό τον κοινό αγώνα να ξεπεράσει η χώρα τη βαθιά κρίση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στην εκκλησία Παναγίας των Ξένων, μετά το πέρας της οποίας επισήμανε: «Είναι μια μεγάλη μέρα για τη Χριστιανοσύνη. Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά. Εύχομαι ομόνοια και σύμπνοια. Τη χρειαζόμαστε σε αυτές τις ημέρες, να είμαστε όλοι ενωμένοι σε αυτό τον κοινό αγώνα, του ξεπεράσματος αυτής της βαθιάς κρίσης. Κοινωνική αλληλεγγύη και ο νους μας σε αυτούς που υποφέρουν».

Τον Κάρολο Παπούλια υποδέχθηκαν έξω από την εκκλησία ο δήμαρχος της πόλης Χρήστος Μπαΐλης, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Κουτσούκος και η γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Μπάστα.

«Οι κόποι του ελληνικού λαού σήμερα πιάνουν τόπο. Όχι μόνο θα αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες της κρίσης, αλλά δίνουμε και προοπτική, ελπίδα», δήλωσε στο μεταξύ την Κυριακή από τη Σκιάθο, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην προσπάθεια συνέχισης των μεγάλων αλλαγών για να μπορέσει η Ελλάδα να στέκεται γερά στα δικά της πόδια.

Η Ελλάδα δοκιμάζεται και δοκιμάζεται σκληρά, αλλά θα τα βγάλει πέρα υπό τη σκέπη, υπό τη δύναμη της Παναγιάς δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από την εκκλησία της Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο Ημαθίας.

«Αισιόδοξος ότι λαός έχει τη δύναμη και μπορεί να επιβάλλει το δίκιο του» δήλωσε ο Παναγιώτης Μεντρέκας από το ΚΚΕ.

Για πλήρη ανεπάρκεια των κυβερνώντων έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. «Η Παναγία να μας βοηθήσει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τώρα πρέπει να δεηθούμε για την εκ νέου βοήθειά της, από τη στιγμή που υπάρχει μία πλήρης ανεπάρκεια από τους κυβερνώντες» πρόσθεσε.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε στην Παναγία Σουμελά του Πόντου θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και με την συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου και του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα.
Πηγή: skai.gr