Τα 5 καλλωπιστικά φυτά που αντέχουν και χωρίς ήλιο

Τον τελευταίο χρόνο οι περισσότεροι νιώσαμε την ανάγκη να κάνουμε αλλαγές στο σπίτι μας και τη διακόσμησή του. Και μία από αυτές ήταν για κάποιους και η προσθήκη φυτών.

Μεγάλα, μικρά, πολύχρωμα ή όχι, όλα τα φυτά έχουν συγκεκριμένες ανάγκες. Ανάγκες που πρέπει εσύ να ικανοποιείς εάν θέλεις να τα κρατάς ζωντανά.

Παρόλο που η σωστή ανάπτυξη των φυτών σχετίζεται σε τεράστιο ποσοστό με το σωστό πότισμα και την πρόληψη ηλιακού φωτός, δεν είναι αλήθεια πως όλα τα φυτά για να μεγαλώσουν χρειάζονται άπλετο έμμεσο φως. Η αλήθεια είναι πως κάποια φυτά ευδοκιμούν μια χαρά και σε σκιερό μέρος. Και εδώ θα δεις μερικά από αυτά τα φυτά.

Καμέλια

Η καμέλια είναι από τα φυτά που δεν προτιμούν το άμεσο ηλιακό φως αφού γενικότερα η ζέστη μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στο φύλλωμά της. Για αυτό θα πρέπει να την προσέχεις ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Αζαλέα
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ddpics41 (@dennisdragan)

Η αζαλέα είναι άλλο ένα δημοφιλές  καλλωπιστικό φυτό που ευδοκιμεί στη σκιά και υποφέρει στη ζέστη. Για αυτό το καλοκαίρι θα πρέπει να την ποτίζεις κάθε 1-2 μέρες και να της έχεις εξασφαλίσει ένα δροσερό περιβάλλον.

Κυκλάμινο 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sue Mc Carney (@suemacca52)

Το κυκλάμινο είναι κυρίως φθινοπωρινό λουλούδι για αυτό και ευδοκιμεί στη σκιά.  Πρέπει πάντα να φροντίζεις να του παρέχεις την υγρασία που χρειάζεται και να το διατηρείς σε δροσερό σημείο.

Γαρδένια 

Η γαρδένια είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά καλλωπιστικά φυτά. Και αυτή προτιμάει τα ημισκιερά σημεία, μακριά από τον ισχυρό αέρα. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το τακτικό πότισμά της επιβάλλεται!

Ορτανσία 

Η ορτανσία είναι ένα εντυπωσιακό καλλωπιστικό φυτό -ή καλύτερα θάμνος- με μεγάλα άνθη. Εάν θέλεις να τη δεις να σου χαρίζει πλούσια ανθοφορία καλύτερα να την τοποθετήσεις σε ένα σκιερό μέρος γιατί και σε αυτήν το άμεσο ηλιακό φως προκαλεί εγκαύματα 

Διαβάστε ακόμη

«Με ένα τακούνι»: Η ταινία για τη ζωή σαν τριαντάφυλλο της τρανς ακτιβίστριας Άννας Κουρουπού

“Αυτό θα πονέσει”: Το βιβλίο του Adam Kay γίνεται σειρά και θα είναι μία ιδιαίτερα απρόβλεπτη ιστορία

Πηγή: SAVOIRVILLE