Μπακογιάννης για περιστατικό στα Πετράλωνα: Το φόβο τον φοβίζεις (vid)

Με τη φράση «ο βρεγμένος της βροχή δεν τη φοβάται» σχολίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, το περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε ταβέρνα στα Άνω Πετράλωνα, όταν αντιεξουσιαστές του επιτέθηκαν φραστικά και απαίτησαν να αποχωρήσει από το σημείο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μπακογιάννης χαρακτήρισε τους αντιεξουσιαστές «Κουφοντινάκια» και αποκάλυψε ότι τους κάλεσε να τους κεράσει κρασί για να το συζητήσουν.

Όπως είπε, πρόθεσή τους ήταν να του απαγορεύσουν να βρίσκεται στα Πετράλωνα με τον ίδιο να ανταπαντά ότι «απαγορευτικά βγάζουν μόνο τα Λιμεναρχεία", διευκρινίζοντας ότι δεν είχε κανένα λόγο να φύγει και έμεινε μέχρι το τέλος.

Μάλιστα, εξέφρασε την επιθυμία του να ευχαριστήσει τους παρόντες που τον υπερασπίστηκαν και ανέφερε ως παράδειγμα το περιστατικό όπου μια ηλικιωμένη κυρία με μια μαγκούρα τον καλησπέρισε, τον φίλησε και του είπε: «μην ακούς, συνέχισε εσύ».

Ερωτηθείς για το πώς μπόρεσε να κρατήσει την ψυχραιμία του ενώ έβριζαν τον νεκρό πατέρα του, απάντησε: «Το οφείλω στη μνήμη του πατέρα μου, εγώ δεν θα γίνω σαν κι αυτούς. Εγώ πιστεύω στη Δημοκρατία και το διάλογο» και πρόσθεσε ότι«εκείνοι είναι πάρα πολύ λίγοι και εμείς είμαστε πάρα πολλοί, πρέπει να φοβίσουμε το φόβο».

Σύμφωνα με τον κ Μπακογιάννη οι ίδιοι που βανδαλίζουν την Αθήνα, είναι οι ίδιοι που διακινούν ναρκωτικά και κάνουν παραεμπόριο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Όπως δήλωσε «αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώνει, πρέπει η πόλη να είναι ασφαλής».

Ο κ. Μπακογιάννης πρόσθεσε πως ο δήμαρχος δεν είναι σερίφης ούτε υπουργός δημόσιας τάξης, όμως ο δήμος πρέπει να είναι κομμάτι της λύσης.

Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι μια πόλη φωτεινή, καθαρή και τακτοποιημένη είναι φιλική στον πολίτη και εχθρική στην εγκληματικότητα.

Σημείωσε δε, ότι πρέπει να υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ της αστυνομίας και της δημοτικής αστυνομίας και πρόσθεσε πως είναι πλεονέκτημα ο δήμος να μπορεί να συνεννοηθεί με την κυβέρνηση.