Ιανός: Συναγερμός στη Φθιώτιδα-Εγκλωβισμένοι σε σπίτια και αυτοκίνητα- Έκλεισε ο δρόμος

Σε ποτάμι έχε μετατραπεί η εθνική οδός Λαμίας - Καρπενησίου με αποτέλεσμα οδηγοί και επιβάτες που έχουν εγκλωβιστεί σε αυτοκίνητα να βρίσκονται σε κίνδυνο. 

Το lamiareport.gr δημοσιεύει και βίντεο από την εθνική οδό, στο ύψος του χωριού Λιανοκλάδι, το οποίο έχει πλημμυρίσει, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άνθρωποι κυρίως ηλικιωμένοι που είναι σε υπόγεια και ισόγεια σπίτια. Στο μεταξύ, δεκάδες είναι οι κλήσεις στο «199» για απεγκλωβισμό ανθρώπων από τα σπίτια τους στην αρχή του Λιανοκλαδίου, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και πολίτες με κινητικά προβλήματα. Ένας εξ αυτών, με μέριμνα του ΕΚΑΒ, θα διακομιστεί στο Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς το σπίτι του πλημμύρισε και διεσώθη από τους πυροσβέστες. Άλλοι πάλι θα μεταφερθούν στο Δημαρχείο Λαμίας αφού το σπίτι τους πλημμύρισε.

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα όμως υπάρχουν και την εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου που έχει μετατραπεί σε ποτάμι, καθώς επίσης σε επαρχιακούς δρόμους της ευρύτερης περιοχής Λιανοκλαδίου (Στύρφακα, Ζηλευτό, Παλιούρι, Λουτρά Υπάτης).

Στο Λιανοκλάδι ο Δήμος σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προσπαθούν να απεγκλωβιζόσουν άτομα που κινδυνεύουν, αλλά και κάποιους ηλικιωμένους ώστε να τους μεταφέρουν στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου στο Λιανοκλάδι.

Η κυκλοφορία στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου έχει διακοπεί με εντολή της Τροχαίας, λίγο έξω από τη Λαμία, στο ύψος του Σταυρού.

 

Δείτε LIVE την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα ΙΑΝΟΥ

Πηγή: lamiareport.gr