Η κυβέρνηση «ξεχνά» τη διαφήμιση των κομμάτων και ζητά 24 εκ. για ραδιοσυχνότητες

Την καταβολή από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ποσού άνω των 24 εκατομμυρίων ευρώ υπέρ του Δημοσίου για τη χρήση ραδιο-συχνοτήτων τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014, ζητά με έγγραφό του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Η απόφαση του υπουργού αγνοεί ότι τα τέλη συχνοτήτων συμψηφίζονται με τη δωρεάν διαφήμιση που απολαμβάνουν όλα τα κόμματα στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, είτε πρόκειται για εθνικές εκλογές είτε για ευρωεκλογές.

Ο σχετικός νόμος για την παροχή δωρεάν διαφημιστικού χρόνου στα κόμματα στις προεκλογικές περιόδους, ψηφίστηκε επί κυβέρνησης Κώστα Σημίτη το 2002 και από τότε υιοθετήθηκε η πρακτική του συμψηφισμού με το τέλος χρήσης τηλεοπτικών συχνοτήτων.

Ειδικότερα για τον ΣΚΑΪ ο κ. Παππάς ζητά 2.120.672 ευρώ, την ώρα που ο ΣΚΑΪ για την περίοδο 2011 έως 2014 έχει παραχωρήσει μετά από απόφαση των διακομματικών επιτροπών ισόποσο διαφημιστικό χρόνο σε όλα τα πολιτικά κόμματα κατά τη διάρκεια όλων των εκλογικών αναμετρήσεων.

Σημειώνεται ότι από το 1995 με διάταξη νόμου, οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας καταβάλουν 2% επί του τζίρου τους από διαφημιστικά έσοδα ως τέλος χρήσης συχνοτήτων με το ποσό μάλιστα να αγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ.
Πηγή: skai.gr