Κλείσιμο

Μπαράζ καταλήψεων σε υπουργεία και υπηρεσίες

Συνεχίζεται και την Παρασκευή το μπαράζ καταλήψεων σε υπουργεία, ΔΟΥ και υποκαταστήματα της ΔΕΗ από διάφορες κοινωνικές και συνδικαλιστικές ομάδες.

Από το πρωί, εργαζόμενοι έχουν αποκλείσει το υπουργείο Μεταφορών, όπου ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση του Γιάννη Ραγκούση με τους επικεφαλής της τρόικας, η οποία αναβλήθηκε για το απόγευμα. Κατάληψη πραγματοποιείται και στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται ο αποκλεισμός του υπουργείου Οικονομικών. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.

Παράλληλα, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τον έκτακτο φόρο στα ακίνητα πραγματοποιούνται από συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έξω από κατά τόπους εφορίες και υποκαταστήματα της ΔΕΗ.

Την Πέμπτη συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, ομοσπονδίες και σύλλογοι εργαζομένων πραγματοποίησαν σειρά καταλήψεων στα υπουργεία Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Υγείας, Εργασίας, Ανάπτυξης, Παιδείας, καθώς και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Για «μετωπική σύγκρουση» με την κυβέρνηση προειδοποίησε με δηλώσεις του ο Βασίλης Πολυμερόπουλος μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, προαναγγέλλοντας «αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις» οι οποίες θα κορυφωθούν ως την 24ωρη γενική πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 19 Οκτωβρίου.

«Είναι ψεύτες αυτοί που λένε ότι υπάρχουν υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι» ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο γγ. της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος

Πηγή: skai.gr