Άλιμος: Οι μαρτυρίες για την στυγερή δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ έχει σοκάρει το χώρο της δημοσιογραφίας και όχι μόνο.

Δυο άγνωστοι δράστες που επέβαιναν σε μηχανή τον πυροβόλησαν με βροχή από σφαίρες έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, καθώς επέστρεφε από τη δουλειά του, μέρα μεσημέρι. Όπως όλα δείχνουν οι δράστες του είχαν στήσει ενεδρα.  

«Ήταν πεσμένος μπρούμυτα έξω από το αυτοκίνητό του. Εκείνη την στιγμή είχε γίνει, το αίμα έρεε» λέει αυτόπτης μάρτυρας στην κάμερα του ΣΚΑΙ.

«Πέρασε μία μηχανή. Τον πυροβόλησαν και στο τέλος του ρίξανε και χαριστική βολή. Και σηκωθήκαν και φύγανε» προσθέτει.

Ήταν περίπου 14.15 όταν ο συντάκτης του αστυνομικού ρεπορτάζ φτάνει στο σπίτι του, έχοντας μόλις τελειώσει από την τηλεοπτική εκπομπή όπου εργάζεται.

Εκεί δύο άτομα που επέβαιναν σε ένα σκούτερ του είχαν στήσει ενέδρα θανάτου και μόλις τον είδαν άδειασαν επάνω του μία γεμιστήρα. Στον τόπο του εγκλήματος στην οδό Άννινου, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του όπου ήταν η σύζυγος του, βρέθηκαν συνολικά δεκαεπτά κάλυκες.

«Τον γαζώσανε τον άνθρωπο. Δεν είναι έτσι απλά πήγε ο άλλος και τον εκτέλεσε. Τον γάζωσε στην κυριολεξία» τονίζει άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ πέφτει νεκρός από τα πυρά. 3 υπάλληλοι του δήμου που βλέπουν το περιστατικό ενημερώνουν αμέσως την αστυνομία. 

Το ΕΚΑΒ δέχεται κλήση από την οδό Άννινου στις 14.28. Στις 14.35 φτάνει στο σημείο κινητή ιατρική μονάδα, ενώ ο χώρος έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις. Ελάχιστα αργότερα ο γιατρός του ΕΚΑΒ διαπιστώνει τον θάνατο του δημοσιογράφου.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες να είχαν σιγαστήρα στο όπλο του εγκλήματος. Πολλοί κάτοικοι της περιοχής, σε μικρή απόσταση από το σημείο, δηλώνουν ότι δεν άκουσαν πυροβολισμούς.

Δημοσιογράφος: Δεν ακούστηκε το παραμικρό εσείς δεν ακούσατε κάτι;
Κάτοικος: Όχι. Ακούστηκε σαν εξάτμιση μηχανής, σαν να κλείνει το καπάκι του κάδου. Έτσι, ένα τέτοιο πράγμα.
Δημοσιογράφος: Δηλαδή όχι ήχο πυροβολισμού έτσι;
Κάτοικος: Όχι.

Οι άνδρες της σήμανσης ερευνούν το σημείο που έπεσε νεκρός ο γνωστός δημοσιογράφος. 

Ο Γερανός της αστυνομίας μεταφέρει στα εγκληματολογικά εργαστήρια το αυτοκίνητο του Γιώργου Καραϊβάζ, ώστε οι αρχές να συλλέξουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν.

«Είμαστε συγκλονισμένοι..» δηλώνει κάτοικος της περιοχής

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών. Επί τόπου συγκεντρώνουν μαρτυρίες, υλικό από κάμερες και ότι άλλο μπορεί να οδηγήσει τις αρχές στον εντοπισμό των δραστών και των κινήτρων τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους δύο φορούσε χακί μπουφάν.

«Είμαστε συγκλονισμένοι από την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ. Όποιος με αυτόν τον τρόπο νομίζει ότι κλείνει το στόμα των δημοσιογράφων απατάται. Υπάρχουν άλλοι 6.999 για να απαντήσουν και να διερευνήσουν τι γίνεται» αναφέρει η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου.

Τραγική φιγούρα η σύζυγος του δημοσιογράφου, με τον οποίο έχει αποκτήσει ένα παιδί.

«Φαίνεται ότι τον παρακολουθούσαν την ώρα που έφευγε από την δουλειά του, θα τον πήρε κάποια μηχανή από πίσω και έδρασαν την στιγμή που αυτοί έκριναν κατάλληλη ώρα» δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3 ο δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος.

Με τον δικό τους τρόπο αποχαιρετούν τον Γιώργο Καραϊβάζ οι συνεργάτες του στην αστυνομική ιστοσελίδα που διατηρούσε.

«Ο Γιώργος Καραϊβάζ, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του bloko.gr, δεν είναι πια μαζί μας.
Κάποιοι επέλεξαν να του κλείσουν το στόμα, να τον κάνουν να σταματήσει να γράφει τα κείμενά του, με σφαίρες.
Τον εκτέλεσαν μπροστά στο σπίτι του».

Το αποτρόπαιο έγκλημα προκάλεσε σοκ όχι μόνο στον δημοσιογραφικό αλλά και τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

«Οι αρχές διερευνούν ήδη την υπόθεση, προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» επεσήμανε με ανακοίνωση της η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. 

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης, που επί των ημερών του έχουμε δει αυτή τη πρωτοφανή έκρηξη βαριάς εγκληματικότητας, οφείλει να πράξει το αυτονόητο: Να διαλευκάνει άμεσα την υπόθεση» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Αποτελεί χτύπημα στη Δημοκρατία. Η υπόθεση αυτή πρέπει να διελευκανθεί το συντομότερο δυνατό» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

«Αποτελεί μια αποτρόπαια πράξη, της οποίας οι δράστες και τα κίνητρα χρειάζεται άμεσα να διερευνηθούν και να αποκαλυφθούν» ανέφερε το ΚΚΕ.

Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης θα δείξουν αν το όπλο του φόνου είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν.

Πηγή: skai.gr