Κλείσιμο

Σρέντερ: Δεν γνωρίζαμε το βάθος των προβλημάτων της Ελλάδας

Οι τότε ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν γνώριζαν σε βάθος το μέγεθος των δημοσιονομικών προβλημάτων της Ελλάδας όταν τη δέχθηκαν στη ζώνη του ευρώ υποστήριξε στο πρακτορείο Reuters ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ.

«Αν κάποιος είχε μια απολύτως καθαρή εικόνα για την οικονομική κατάσταση, εκείνη την εποχή, ίσως η απόφαση για την Ελλάδα να ήταν διαφορετική», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πάντως ότι «τότε υπήρξε γενική ομοφωνία και η Κομισιόν πρότεινε την ένταξη. Αυτοί που τώρα επικρίνουν την κυβέρνησή μας ξεχνούν ότι το CDU και το FDP (σ.σ: τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού) ψήφισαν υπέρ της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

«Η Ελλάδα δεν βοηθήθηκε αρκετά να παραμείνει όρθια, όταν αποκαλύφθηκε το πλήρες μέγεθος των δημοσιονομικών της προβλημάτων, ενώ τα συντηρητικά κόμματα σε όλη την Ευρώπη έκαναν πολύ λίγα πράγματα για να πείσουν την αντιπολίτευση (στην Ελλάδα) να πάψει να φέρεται τόσο ανεύθυνα».

Για την Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι «άσκησε με καθυστέρηση την εξουσία της στην κρίση χρέους και ήταν το πιο σωστό πράγμα που έπρεπε να κάνει, ακόμα και αν υπήρξαν αντιδράσεις από το κόμμα της και από την κοινή γνώμη στη Γερμανία».
Πηγή: skai.gr