Κλείσιμο

Ληξουριώτης: Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με επιβαρύνσεις

Στο δίπτυχο μειώσεις επιβαρύνσεων των επιχειρήσεων - αλλαγές στην αγορά εργασίας εντοπίζει τον «οδικό χάρτη» για την αντιμετώπιση της ραγδαίας αύξησης της ανεργίας ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Ιωάννης Ληξουριώτης.

«Ανεργία σημαίνει μείωση θέσεων εργασίας, μείωση θέσεων εργασίας σημαίνει κλείσιμο ή συρρίκνωση της δραστηριότητας των επιχειρήσεων, επομένως πρέπει να δούμε πώς θα έχουμε υγιείς και κερδοφόρες επιχειρήσεις. Αυξάνονται οι φόροι, οι επιβαρύνσεις κάθε είδους, οι επενδυτικές δυσκολίες για τις οποίες δεν κάνει τίποτε η κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά στην εκπομπή του ΣΚΑΪ "Πρώτη Γραμμή".

Ο κ. Ληξουριώτης επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές στην αγορά εργασίας. «Δεν έγινε τίποτε θεαματικό με το άνοιγμα των επαγγελμάτων, ενώ υπάρχει και το ζήτημα της ακαμψίας των εργασιακών όρων ιδίως στο χώρο των ΔΕΚΟ» ανέφερε.

«Για την αντιμετώπιση της ανεργίας δεν θα πρέπει να προσανατολιστούμε σε λογικές επιδότησης των επιχειρήσεων που έχουν αποτύχει, αλλά σε προγράμματα αμειβομένων επανακαταρτίσεων, προσλήψεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, κατάργηση οριζόντιων αυξήσεων αποδοχών χωρίς σύνδεση με την παραγωγικότητα και επαναδιαμόρφωση του καθεστώτος εργασίας στις ΔΕΚΟ» υπογράμμισε.
Πηγή: skai.gr