Τιμητικό βραβείο σε Χάρι και η Μέγκαν για το έργο τους κατά του ρατσισμού

Το αυτοεξόριστο ζεύγος τιμήθηκε σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, από το Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, λίγες ημέρες πριν από την προβολή του ντοκιμαντέρ από το Netflix

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν παρέλαβαν χθες το βράδυ - στη διάρκεια εκδήλωσης στη Νέα Υόρκη - το βραβείο για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ομώνυμου  Ιδρύματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, λίγες ημέρες πριν από την προβολή μιας πολυαναμενόμενης σειράς ντοκιμαντέρ από το Netflix

Το αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ζευγάρι των βρετανών γαλαζοαίματων, τιμήθηκε για το έργο του στον τομέα της κατάργησης των φυλετικών διακρίσεων και της προώθησης της ψυχικής υγείας.

Το  Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ρόμπερτ Φ. Κένεντι τιμά προσωπικότητες της κυβέρνησης, του επιχειρηματικού κόσμου, ακτιβιστές και καλλιτέχνες, που έχουν επιδείξει μια «ακλόνητη δέσμευση για κοινωνική αλλαγή».

Η Κέρι Κένεντι, πρόεδρος του Ιδρύματος και κόρη του δολοφονηθέντος αμερικανού γερουσιαστή Ρόμπερτ Φ.Κένεντι, είπε ότι το ζευγάρι έχει υπάρξει «υπερβολικά θαρραλέο» μιλώντας για την εμπειρία της φυλετικής διάκρισης και του προβλήματος ψυχικής υγείας. 

Από την πλευρά τους, σε ανακοίνωσή τους η Μέγκαν και ο Χάρι ανέφεραν ότι «ένα κυματάκι ελπίδας μπορεί να μετατραπεί σε ένα κύμα αλλαγής».

Ανάμεσα στους βραβευθέντες του Ιδρύματος ήταν και ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το βραβείο τούς απονεμήθηκε λίγες ημέρες πριν από την προβολή του ντοκιμαντέρ από το Netflix και εν μέσω έντονης φημολογίας ότι ο Χάρι και η Μέγκαν, γνωστοί ως δούκας και δούκισσα του Σάσεξ, θα μιλήσουν για τη βρετανική βασιλική οικογένεια.

Από τότε που παραιτήθηκαν από τα επίσημα βασιλικά τους καθήκοντα, εγκαταστάθηκαν στην Καλιφόρνια και έχουν πολλές φορές επικρίνει τη βρετανική μοναρχία, κάνοντας λόγο για ρατσισμό, κάτι το οποίο αρνείται η βασιλική οικογένεια.

Σε τρέιλερ της σειράς εμφανίζεται ο Χάρι να κατηγορεί τη βασιλική οικογένεια για διαρροή περιστατικών που αφορούν την οικογένειά του και να δηλώνει έτοιμος να πει, μαζί με τη σύζυγό του, την αλήθεια γι' αυτή την εμπειρία.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν έχουν εκδώσει κάποια ανακοίνωση σχετικά με την επικείμενη προβολή του ντοκιμαντέρ.

Πηγή: skai.gr