Αίγυπτος: Βρέθηκαν οικισμοί της νεολιθικής περιόδου στο Δέλτα του Νείλου

Τους αρχαιότερους οικισμούς στην ιστορία της Αιγύπτου, υποστηρίζει ότι εντόπισε ομάδα αρχαιολόγων στην Αίγυπτο.

Συγκεκριμένα, αποστολή Γάλλων κι Αιγυπτίων Αρχαιολόγων εντόπισε κτιριακές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιήθηκαν  ως αποθήκες κατά την νεολιθική περίοδο κοντά στο Δέλτα του Νείλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, εντός των αποθηκών βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες ζωικών και φυτικών υπολειμμάτων, καθώς και εργαλεία κεραμικής και πέτρας.

Ειδικότερα, όπως τονίζεται από το Υπουργείο, τα ευρήματα καταδεικνύουν ότι άνθρωποι κατοικούσαν στην περιοχή Tell al-Samara, της βόρειας επαρχίας El-Dakahlia, ήδη από την πέμπτη χιλιετία π.Χ, πολύ πριν από την περίοδο της ανέγερσης των Πυραμίδων.

«Η ανάλυση του βιολογικού υλικού που έχει ανακαλυφθεί θα μας παρουσιάσει μια σαφέστερη εικόνα για τις πρώτες κοινότητες που εγκαταστάθηκαν στο Δέλτα και τις απαρχές της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στην Αίγυπτο», δήλωσε ο Nadia Khedr, υπάλληλος υπουργείου υπεύθυνος για τα αιγυπτιακά, ελληνικά και ρωμαϊκά αρχαία ευρήματα στη Μεσόγειο.

Η νεολιθική γεωργία με βασικό συστατικό ανάπτυξης της τις βροχοπτώσεις στην περιοχή, μπορεί να σκιαγραφεί ζωτικές ενδείξεις για ένα τεχνολογικό άλμα που οδήγησε στην καλλιέργεια άρδευσης κατά μήκος του Νείλου. Τόνισε.

Πηγή:Reuters

Πηγή: skai.gr/Reuters