Προ των πυλών ο τυφώνας Ίαν στη Φλόριντα - Ενισχύθηκε σε κατηγορία 4

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι ο πυρήνας του τυφώνα θα έχει κινηθεί πάνω από την κεντρική Φλόριντα μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης.

Οχυρώνονται οι κάτοικοι της Φλόριντα καθώς ο τυφώνας Ίαν ενισχυμένος σε κατηγορίας 4 πλησιάζει στην πολιτεία αφού άφησε την Κούβα χωρίς ρεύμα καθώς ολόκληρο το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας κατέρρευσε. 

Πολλές επιχειρήσεις στη Φλόριντα έχουν κλείσει και οι αξιωματούχοι διέταξαν 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους να απομακρυνθούν. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι ο πυρήνας του τυφώνα θα κινηθεί πάνω από την κεντρική Φλόριντα μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι άνεμοι είναι ήδη ενισχυμένοι και κινούνται περίπου με 250 χλμ την ώρα, αν και αναμένεται σιγά σιγά να εξασθενήσουν καθώς ο τυφώνας φτάνει στην ξηρά.

Την Τρίτη ο τυφώνας έπληξε τη δυτική Κούβα προκαλώντας θυελλώδεις ανέμους και πλημμύρες που επηρέασαν τις υποδομές και κατέστρεψαν μερικές από τις πιο σημαντικές φάρμες καπνού της χώρας. 

Τυφώνας

Νωρίτερα, ο τυφώνας έφτασε στην επαρχία Πινάρ ντελ Ρίο της Κούβας όπου οι αξιωματούχοι δημιούργησαν 55 καταφύγια, εκκένωσαν 50.000 ανθρώπους και έλαβαν μέτρα για την προστασία των καλλιεργειών στην κύρια καπνοπαραγωγική περιοχή της χώρας. Η καταιγίδα άφησε πίσω της τουλάχιστον δύο νεκρούς στη δυτική Κούβα, όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τυφώνας

Πηγή: skai.gr