Κλείσιμο

Ομπάμα: Κάλεσμα για άμεση παράταση μειωμένης φορολογίας για μεσαία τάξη

Την άμεση παράταση των μειωμένων φορολογικών βαρών για τη μεσαία τάξη ζήτησε από το Κογκρέσο ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το μέτρο θα προσφέρει ασφάλεια στο 98% των οικογενειών και στο 97% των μικρών επιχειρήσεων, ανοίγοντας το δρόμο για ταχύτερη ανάπτυξη.

Παράλληλα, ο κ Ομπάμα σημείωσε πως δεν είναι διατεθειμένος να συμβιβαστεί για αυτό το ζήτημα, εξηγώντας πως «ακόμα και ενόσω διαπραγματευόμαστε ένα ευρύτερο πακέτο μείωσης του ελλείμματος, το Κογκρέσο θα πρέπει να παρατείνει αμέσως τη μείωση της φορολογίας για τη μεσαία τάξη».

Συνεχίζοντας, ο κ. Ομπάμα υπογράμμισε πως οι πρόσφατες εκλογές κατέδειξαν την υποστήριξη του λαού για την «ισορροπημένη» φορολογική του προσέγγιση, ενισχύοντας τη θέση του με το πολιτικό κεφάλαιο που κέρδισε λόγω της επανεκλογής του στον προεδρικό θώκο.

«Την Τρίτη μάθαμε πως η πλειοψηφία των Αμερικανών συμφωνούν με την προσέγγισή μου [...] τώρα χρειαζόμαστε την πλειοψηφία του Κογκρέσου να ακούσει», συμπλήρωσε με νόημα ο κ. Ομπάμα.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει καλέσει την ερχόμενη εβδομάδα τους επικεφαλής των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο για συνομιλίες με σκοπό να ξεπεραστεί το δημοσιονομικό αδιέξοδο πριν το τέλος Δεκεμβρίου και να αποφευχθεί το αποκαλούμενο «δημοσιονομικό βάραθρο» που ελλοχεύει για την αμερικανική οικονομία.

Τα επίμαχα σχόλια έγιναν κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εβδομαδιαίας ραδιοφωνικής και διαδικτυακής εξαγγελίας του προέδρου των ΗΠΑ.
Πηγή: skai.gr