Κλείσιμο

 Με «ξηλωμένα» τα αρχικά της γιαγιάς του από την στολή του ο Χάρι στην αγρυπνία - Βίντεο

Ο δούκας του Σάσεξ αισθάνθηκε «συντετριμμένος και απελπισμένος», σε σημείο που σκέφτηκε ακόμα «και να φορέσει ένα πρωινό κοστούμι, προκειμένου να αποφύγει την αμηχανία».

Αν και αρχικά είχε απαγορευτεί στον πρίγκιπα Χάρι να φορέσει στρατιωτική στολή στις νεκρικές πομπές και τις αγρυπνίες προς τιμήν της γιαγιάς του, εν τούτοις, με απόφαση του βασιλιά Κάρολου (ή επιθυμία της εκλιπούσης βασίλισσας, αφού εκ των προτέρων είχε εγκρίνει όλες τις διαδικασίες της κηδείας της) του επετράπη να φορέσει την στολή του στην αγρυπνία του Σαββάτου, όπου πήραν μέρος τα εγγόνια της Ελισάβετ.

Τα 8 εγγόνια της Ελισάβετ στάθηκαν δίπλα στο φέρετρο στο παλάτι του Ουέστμινστερ, σχηματίζοντας έτσι μία τιμητική φρουρά, με σκυμμένο το κεφάλι και την θλίψη ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.

Ο Χάρι ωστόσο ήταν εμφανώς καταβεβλημένος και στεναχωρημένος για έναν επίσης σοβαρό και ντροπιαστικό λόγο. Τα αρχικά της γιαγιάς του ER (Elizabeth Regina, Βασίλισσα Ελισάβετ) είχαν ξηλωθεί από τον ώμο της στολής του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Sunday Times», ο δούκας του Σάσεξ αισθάνθηκε «συντετριμμένος και απελπισμένος», σε σημείο μάλιστα που σκέφτηκε ακόμα «και να φορέσει ένα πρωινό κοστούμι, προκειμένου να αποφύγει την αμηχανία».

Τα αρχικά «ER» φοριούνται μόνο από εκείνους που βρίσκονται «στην υπηρεσία» του μονάρχη και ο Χαρι, μετά το Megxit, αποποιήθηκε τα βασιλικά του καθήκοντα. 

Ωστόσο, στον πρίγκιπα Άντριου, ο οποίος επίσης δεν είναι πλέον βασιλικός και στην νεκρική πομπή φορούσε και αυτός κοστούμι, του επετράπη και να φορέσει την στολή του αντιναυάρχου αλλά και να κρατήσει τα διακριτικά της βασίλισσας, κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας των παιδιών της Ελισάβετ το βράδυ της Παρασκευής.

Το γεγονός αυτό στενοχώρησε ακόμα περισσότερο τον Χάρι, σύμφωνα με φιλική πηγή του πρίγκιπα που επικαλέιται η εφημερίδα, συμπληρώνοντας ότι πίσω από αυτή την κίνηση ίσως κρύβεται κάποια σκοπιμότητα. 

Πηγή: skai.gr