Χάος στον Καναδά από εξαγριωμένους αρνητές -Φυγαδεύτηκε η οικογένεια Τριντό

Χιλιάδες εξαγριωμένοι διαδηλωτές κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα του Καναδά, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την ανησυχία των αρχών και να φυγαδεύσουν τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό και η οικογένειά του αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους στην Οττάβα και μεταφέρθηκαν σε μυστική τοποθεσία, όπως αναφέρει το CBC.

Το γραφείο του πρωθυπουργού είπε ότι δεν θα αναφέρει την τοποθεσία του Τριντό για λόγους ασφαλείας.

Ο Λοχίας του Καναδικού Κοινοβουλίου προειδοποίησε ότι οι διαδηλωτές θα μπορούσαν να εμφανιστούν στα σπίτια των αξιωματούχων, κάτι που ο κ. Τριντό γνωρίζει καλά. 

«Η μικρή περιθωριακή μειοψηφία των ανθρώπων που κατευθύνονται προς την Οττάβα και έχουν απαράδεκτες απόψεις που εκφράζουν δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις των Καναδών που ήταν εκεί ο ένας για τον άλλον, οι οποίοι γνωρίζουν ότι ακολουθώντας την επιστήμη και προστατεύοντας τον καθένα είναι ο καλύτερος τρόπος για να συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε τις ελευθερίες μας, τα δικαιώματά μας, τις αξίες μας, ως χώρα», είπε ο κ. Τριντό.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο και η Αστυνομική Υπηρεσία της Οτάβα έχει λάβει ενισχύσεις από τις περιοχές του Τορόντο, του Λονδίνου, της Υόρκης και του Ντάραμ, καθώς και την επαρχιακή αστυνομία του Οντάριο.

Ορισμένοι από τους διοργανωτές των εκδηλώσεων κάλεσαν τους υποστηρικτές να αποφύγουν τη βία. Πέρα από διαδηλωτές που έχουν μαζευτεί πεζοί, έχουν συγκεντρωθεί και φορτηγά.

Στα social media μάλιστα έχουν αρχίσει και τα τρολς.

Όλες οι ειδήσεις.

Πηγή: Independent