ΗΠΑ: 20 οι νεκροί μέσα στο κλαμπ στο Ορλάντο - Oι αρχές πυροβόλησαν τον δράστη

Τουλάχιστον 20 νεκροί, και 42 τραυματίες, είναι ο νεότερος απολογισμός της αστυνομίας του Ορλάντο μετά το λουτρό αίματος που προκάλεσε ένοπλος στο κλαμπ Pulse. Σύμφωνα με εκτιμήσεις την ώρα που ο ένοπλος εισβολέας άνοιγε πυρ, στο γκέι κλαμπ βρίσκονταν τουλάχιστον 100 άνθρωποι. 

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ορλάντο Τζον Μίνα πρόσθεσε ότι οι τραυματίες διακομίστηκαν σε τρία γειτονικά νοσοκομεία.

Ο ένοπλος, ο οποίος φέρεται να είναι λευκός και να ανήκε σε κύκλους υπερσυντηρητικών Αμερικανών, κρατούσε ομήρους επί ώρες, ενώ πυροβολήθηκε από τις αρχές κατά την επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας του Ορλάντο στην οποία μετέσχαν η πολιτειακή αστυνομία και το FBI (Oμοσπονδιακή Αστυνομία). Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, τα κίνητρα του δράστη φαίνεται να παραπέμπουν σε έγκλημα μίσους.

«Έχουμε μια δυνατή τοπική κοινωνία. Θα χρειαστεί να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο προκειμένου να ξεπεράσουμε αυτό το γεγονός» δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος του Ορλάντο Μπάντι Ντάιερ.

Σημειώνεται ότι κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών ένας αστυνομικός πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τον δράστη, ωστόσο το κράνος από κέβλαρ που φορούσε τού έσωσε τη ζωή.



Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας