Μακελειό σε ναό των Σιχ στις ΗΠΑ

Τουλάχιστον επτά νεκροί είναι ο πρώτος απολογισμός της ένοπλης εισβολής σε ναό του δόγματος των Σιχ, στην πόλη Όουκ Κρίκ της πολιτείας Γουϊσκόνσιν.

Στις 10.25 το πρωί τοπική ώρα η αστυνομία έλαβε το πρώτο τηλεφώνημα ότι τουλάχιστον ένας δράστης, αλλά πιθανότατα περισσότεροι, μπήκαν στο ναό την ώρα που υπήρχαν εκεί δεκάδες πιστοί όλων των ηλικιών, ανάμεσά τους αρκετά παιδιά. Ο πρώτος αστυνομικός που έφτασε επί τόπου πυροβολήθηκε πολλές φορές και ανταπέδωσε τα πυρά, σκοτώνοντας έναν ένοπλο. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία υπάρχουν 4 νεκροί μέσα στο κτήριο του ναού και τρεις έξω από αυτό, ανάμεσά τους και ο δράστης.

Τουλάχιστον τρεις ενήλικοι τραυματίες - ένας αστυνομικός και δύο πιστοί - έχουν μεταφερθεί σε τοπικά νοσοκομεία, και υποβάλλονται σε εγχείριση καθώς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, φέρνοντας σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο, την κοιλιακή χώρα κι αλλού. Αυτή την ώρα οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει την περιοχή και ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή το ναό για τυχόν συνεργούς του δράστη.

Συγγενείς των θυμάτων που βρίσκονται στην περιοχή λένε ότι υπήρχαν μέσα στο ναό πιστοί που κρύβονταν σε δωμάτια περιμένοντας την αστυνομία.

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη ή των δραστών.

Πηγή: Γιώργος Φελλίδης