To καλύτερο αυτοκίνητο όλων των εποχών είναι ηλεκτρικό

Σύμφωνα με το έγκυρο αμερικανικό περιοδικό Consumer Reports, το Tesla Model S είναι το καλύτερο αυτοκίνητο που έχει περάσει ποτέ από τις δοκιμές του. Το Model S, ένα πλήρες ηλεκτρικό όχημα που φορτίζει από μια απλή πρίζα, έλαβε βαθμολογία 99/100 στις δοκιμές του περιοδικού.

Το Consumer Reports είναι ένα περιοδικό που δοκιμάζει και βαθμολογεί προϊόντα όλων των ειδών στην αμερικανική αγορά. Αγοράζει όλα τα αυτοκίνητα που δοκιμάζει και δεν δέχεται διαφήμιση. Ανήκει στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Consumer's Union (ένωση των καταναλωτών).

Σύμφωνα με το περιοδικό, η βαθμολογία θα ήταν μεγαλύτερη αν το όχημα δεν αναγκαζόταν να κάνει συχνές στάσεις για επαναφόρτιση κατά τη διάρκεια μεγάλων ταξιδιών. Ο επικεφαλής των δοκιμών αυτοκινήτων του περιοδικού Τζέικ Φίσερ ανέφερε πως το αυτοκίνητο θα λάμβανε 110 βαθμούς αν μπορούσε να φορτίζει σε οποιοδήποτε βενζινάδικο.

Το Tesla Model S έχει εμβέλεια από 334 έως 426 χιλιόμετρα, ανάλογα με το μοντέλο. Απαιτούνται έξι ώρες για να φορτιστεί πλήρως από μια πρίζα 240V. H τιμή του ξεκινάει στα 55.000 ευρώ χωρίς να υπολογίζονται οι φοροελαφρύνσεις για "πράσινα" οχήματα.

Το τελευταίο αυτοκίνητο που είχε τόσο ψηλή βαθμολογία ήταν το Lexus LS460 το 2009. Κανένα άλλο αυτοκίνητο δεν συγκέντρωσε ποτέ τόσους βαθμούς. Τo Model S κέρδισε επίσης βραβεία φέτος από το Motor Trend και το Automobile, έγκυρα περιοδικά του κλάδου.

Στις δοκιμές, το Model S ισοφάρισε στην πρώτη θέση για το πιο ήσυχο όχημα που έχει δοκιμάσει ποτέ το Consumer Reports. Είχε άριστη βαθμολογία επίσης στις κατηγορίες της επιτάχυνσης, του φρεναρίσματος και της ποιότητας ταξιδίου.

Τις καλές κριτικές συνόδευσε η ανακοίνωση της εταιρίας για το πρώτο κερδοφόρο τρίμηνο στην δεκάχρονη ιστορία της, ενώ εκτιμά πως οι πωλήσεις του Model S θα ξεπεράσουν κατα πολύ τον φετινό στόχο των 20.000 οχημάτων.



Πηγή: skai.gr