Βατερλό μιας θλιβερής διακυβέρνησης χαρακτήρισε τη β' αξιολόγηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση της πρότασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για της Υγεία, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου είναι σε αποδρομή.

Προειδοποίησε για εξαιρετικά σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία από την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ο κ. Τσίπρας έφερε μόνο φτώχια στους πολίτες και λάσπη στους πολιτικούς του αντιπάλους». 

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι η ύφεση από την καθυστέρηση επέστρεψε στο τέλος του 2016 και τα μηνύματα στην αγορά για α’ τρίμηνο 2017 είναι άσχημα. Παράλληλα, δήλωσε ότι στο 4μηνο Οκτωβρίου – Ιανουαρίου χάθηκαν άνω των 40.000 θέσεων εργασίας, αυξήθηκαν και πάλι τα κόκκινα δάνεια, υπάρχουν και πάλι εκροές τραπεζικών καταθέσεων, υπάρχει στάση πληρωμών στους ιδιώτες και επενδύσεις με το σταγονόμετρο.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η β' αξιολόγηση αποτελεί απόδειξη ότι το παρελθόν εκδικείται και το πολιτικό ψέμα του παρόντος παράγει ενδεχομένως μια εθνική τραγωδία για το μέλλον.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε πολιτική αλλαγή, λέγοντας ότι οι κυβερνώντες επέλεξαν τη συνθηκολόγηση αλλά δεν θα αποφύγουν τις εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι ενώ ζητούσε ρύθμιση για το χρέος χωρίς μέτρα δέχθηκε μέτρα χωρίς ρύθμιση για το χρέος. «Η κυβέρνηση δέχθηκε εκ των πρότερων να νομοθετήσει υφεσιακά μέτρα δεχόμενη ότι η χώρα δεν θα βγει από την κρίση ούτε το 2019» ανέφερε.

«Βουλιάξατε την οικονομία, και αντί να ρίξετε σωσίβιο πάτε να πνίξετε τους πολίτες» δήλωσε δε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε κυβέρνηση σε αποδρομή.

Πιστεύετε, πρόσθεσε, ότι το λογαριασμό θα πληρώσουν οι επόμενοι, αλλά οι μειώσεις σε αφορολόγητο, συντάξεις, εισοδήματα έχουν την υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου.

Όπως επισήμανε δεν έχετε τίποτε άλλο να δώσετε, είστε κυβέρνηση σε αποδρομή. Η χώρα έχει ανάγκη από αξιόπιστο πρωθυπουργό, όχι από σκηνοθέτη τυφλών συγκρούσεων, χρειάζεται ένα εργοτάξιο για το αύριο αντί για ένα απέραντο δικαστήριο για το χθες.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση θέλει να παραμείνει στην εξουσία με κάθε κόστος, πως η μόνη διαπραγμάτευση που επιχειρείται είναι αυτή που γίνεται δημόσια, με τις συνιστώσες και τους βαρόνους του ΣΥΡΙΖΑ.

O πρόεδρος της ΝΔ μίλησε επίσης για «αγωνιώδη και συγκινητική προσπάθεια» της κυβέρνησης να πείσει για «δημοσιονομικά ουδέτερο» πακέτο μέτρων, επιμένοντας ότι τα όποια μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών θα ισχύσουν μόνο με υπέρβαση του στόχου του 3,5% του ΑΕΠ για πρωτογενές πλεόνασμα. 

Αναφορικά με την κατάσταση στην Υγεία, είπε πως σήμερα είναι σε χειρότερη κατάσταση από ποτέ χάρη στις πολιτικές της κυβέρνησης, ενώ για το αίτημα της κυβέρνησης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχολίασε ότι από την κυβερνητική πρόταση αφήνει εκτός το 1996 λόγω της θητείας του Παναγιώτη Κουρουμπλή στο υπουργείο (γενικός γραμματέας Πρόνοιας) τη συγκεκριμένη χρονιά.


Πηγή: skai.gr