Μαξίμου για τουρκικό ελικόπτερο: Λειτουργήσαμε προειδοποιητικά.Οριακή πτήση

«Λήξαν» αποκαλεί το περιστατικό στη Ρω με το τουρκικό ελικόπτερο που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα η κυβέρνηση. Το Μαξίμου με ανακοίνωσή του υποβαθμίζει το περιστατικό, αναφέροντας ότι το ελικόπτερο δεν παραβίασε εθνικό εναέριο χώρο, αναγνωρίζει εντούτοις ότι η τουρκική συμπεριφορά προκαλεί κίνδυνο ατυχήματος. 

«Πετούσε στα όρια του ελληνικού εναέριου χώρου με τα φώτα σβηστά (…) το τουρκικό ελικόπτερο δεν παραβίασε εθνικό εναέριο χώρο. Λειτουργήσαμε προειδοποιητικά - αποτρεπτικά και το περιστατικό έληξε» αναφέρει χαρακτηριστικά η κυβέρνηση.

«Δεν αξιολογούμε ως μείζον το συμβάν διότι δεν είχαμε παράβαση» επισημαίνει δε.

Η κυβέρνηση ωστόσο, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «νυχτερινή πτήση με σβηστά φώτα πλησίον νήσων εντάσσεται στο πλαίσιο μιας τακτικής εκ του ασφαλούς προκλητικότητας από τη πλευρά της Τουρκίας που εγκυμονεί όμως κινδύνους ατυχήματος».

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Άμυνας δεν έχει εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για το θέμα, επιβεβαίωσε πάντως το περιστατικό, διευκρινίζοντας ότι ανήκει στην τουρκική ακτοφυλακή.

Κύκλοι του γραφείου του τούρκου πρωθυπουργού διαψεύδουν πάντως ότι το περιστατικό που μεταδόθηκε στα ελληνικά ΜΜΕ όντως συνέβη.  
Πηγή: skai.gr