Γεροβασίλη: Δεν προβλέπονται μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις

Όλο το σχέδιο αναλυτικά ΕΔΩ  

Σε προσπάθεια υπεράσπισης της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης αποδύεται και την Τρίτη η κυβέρνηση δια της Όλγας Γεροβασίλη. Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, και στο θόρυβο που δημιουργήθηκε, η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι με την πρότασή της προς τους θεσμούς, η κυβέρνηση δεν μειώνει ούτε ένα ευρώ τις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, δεδομένης της αύξησης του ΑΕΠ, από το 2018 και μετέπειτα οι συντάξεις θα αρχίσουν να αυξάνονται, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε τα τελευταία χρόνια.

«Το 2010, η μέση σύνταξη βρισκόταν στα 1.480 ευρώ, ενώ όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παρέδωσαν την εξουσία ανερχόταν μόλις στα 863 ευρώ» ανέφερε η κ. Γεροβασίλη καλώντας τα δύο κόμματα να σταματήσουν να «παίρνουν το μέρος της τρόικας».

«Απαιτείται συστράτευση για να αποφευχθεί η κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος» τόνισε, και κάλεσε εκ νέου τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στηρίξουν την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών προκειμένου να αποτραπούν οι νέες μειώσεις.

Τα μέτρα για το ασφαλιστικό που σχεδίασε η κυβέρνηση θα επιφέρουν ύφεση, τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Bαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος υπενθύμισε, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, ότι τόσο ο ίδιος όσο και η ΝΔ "είχαμε εκφράσει τις απόψεις μας πριν και μετά τις εκλογές".
Πηγή: skai.gr