Κλείσιμο

Με τηλεδιάσκεψη το Eurogroup – Reuters: Γραπτή δέσμευση από Α. Σαμαρά

Μέσω τηλεδιάσκεψης θα συνεδριάσει σήμερα, Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα το Eurogroup για την Ελλάδα.

Αιτία της απόφασης, σύμφωνα με τον επικεφαλής του συμβουλίου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η μη παροχή διαβεβαιώσεων από τους Έλληνες πολιτικούς αρχηγούς και οι εκκρεμότητες ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα.

Επίσης, όπως είπε ο κ. Γιούνκερ, πρέπει να υπάρξει συμφωνία για την «τρύπα» των 325 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε «αντιλαμβάνομαι, ότι λεπτομέρειες στα ζητήματα τεχνικής φύσεως, ειδικά σ’ εκείνα που αφορούν στην ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους δεν έχουν διευθετηθεί... Υπάρχει ανησυχία καθώς η δέσμευση των ελλήνων πολιτικών αρχηγών για την εφαρμογή του πακέτου των μεταρρυθμίσεων δεν ήταν σαφής».

Στο μεταξύ, το πρακτορείο Reuters ανέφερε την Τρίτη ότι σήμερα το πρωί αναμένεται να παραδοθεί η επιστολή δέσμευσης από τον Αντώνη Σαμαρά. Το πρακτορείο επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου της κυβέρνησης. Ωστόσο, επισήμως η ΝΔ δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες. Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ήδη παράσχει τις γραπτές δεσμεύσεις υποστήριξης των μέτρων που ενέκρινε το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το Reuters οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εξακολουθούν να διατηρούν επιφυλάξεις αν η Ελλάδα μπορεί να προβεί σε μεταρρυθμίσεις στις προκαθορισμένες ημερομηνίες.

Το Eurogroup θα συνεδριάσει για να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του την ερχόμενη Δευτέρα.

Πηγή: skai.gr