Κλείσιμο

Κάμερον Ντίαζ: Γιατί εγκατέλειψε το Χόλιγουντ και κάνει δυναμικό «come back» στα πενήντα της

Στο τέλος του έτους, το Netflix θα προβάλλει το «Back in Action», ένας εύστοχος τίτλος για την επιστροφή της ηθοποιού

Η τελευταία ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε η Κάμερον Ντίαζ ήταν η ταινία «Annie» του 2014. Δεν ανακοίνωσε την αποχώρησή της, απλώς σταμάτησε να εμφανίζεται σε ταινίες. 

Το 2018, μίλησε για την αποχώρησή της από το Χόλιγουντ κατά τη διάρκεια μιας επανένωσης με τις συμπρωταγωνίστριές της στην ταινία «The Sweetest Thing», Selma Blair και Jennifer Applegate. 

Όταν ρωτήθηκε αν θα την ενδιέφερε να γυρίσει μια συνέχεια της ρομαντικής κωμωδίας, η ηθοποιός απάντησε: «Είμαι απόλυτα σύμφωνη. Είμαι και εγώ ημι-συνταξιούχος και στην πραγματικότητα έχω αποσυρθεί, οπότε θα ήθελα πολύ να σας δω κυρίες μου». Πολλοί το εξέλαβαν ως αστείο, αλλά η πραγματικότητα ήταν ότι η Ντίαζ δεν είχε κάποια πρόταση για ταινία. Μια σταρ που είχε γυρίσει 40 ταινίες σε 20 χρόνια. Γιατί, λοιπόν, η άλλοτε πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός του Χόλιγουντ έκανε ένα βήμα πίσω;

Για αρχή, πολλά είχαν συμβεί στην προσωπική της ζωή. Το 2015 ανακοίνωσε τον γάμο της με τον Benji Madden, τον κιθαρίστα του συγκροτήματος Good Charlotte, μετά από επτά μήνες σχέσης και 17 ημέρες αρραβώνα. Κι ενώ οι προηγούμενες σχέσεις της γίνονταν συχνά πρωτοσέλιδα, ο γάμος της με τον Madden ήταν πολύ πιο χαμηλού προφίλ. Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι έχουν μια κόρη, τη Raddix Madden, η οποία γεννήθηκε μέσω παρένθετης μητέρας. 

Όταν ανακοίνωσαν τα νέα σε ένα κοινό μήνυμα στο Instagram το 2020, το ζευγάρι είπε: «Αν και είμαστε πανευτυχείς που μοιραζόμαστε αυτά τα νέα, νιώθουμε την ανάγκη ότι πρέπει να προστατεύσουμε την ιδιωτική ζωή της μικρής μας. Έτσι, δεν θα δημοσιεύσουμε φωτογραφίες ή θα μοιραστούμε περισσότερες λεπτομέρειες, εκτός από το γεγονός ότι είναι πραγματικά πολύ πολύ χαριτωμένη!!!».

Έκτοτε, έχει στραφεί στην οικογενειακή ζωή. Η ηθοποιός έχει επίσης λανσάρει μια νέα σειρά κρασιών με την ονομασία «Avaline» και έχει γράψει δύο βιβλία αυτοβοήθειας. 

Η άνοδος και η φήμη 

Η Κάμερον Ντίαζ είναι κόρη Κουβανοαμερικανού πατέρα και Βρετανογερμανίδας μητέρας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σαν Ντιέγκο και σε ηλικία 16 ετών την ανακάλυψε ένας «κυνηγός» μοντέλων σε ένα νυχτερινό κέντρο του Λος Άντζελες. Πέντε χρόνια αργότερα, έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία «The Mask» στο πλευρό του Τζιμ Κάρεϊ. 

Το 1997, πρωταγωνίστησε στο πλευρό της Τζούλια Ρόμπερτς στο blockbuster, «Ο Γάμος Του Καλύτερού Μου Φίλου». Το 1998, υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις μετά την ανάδειξή της ως καλύτερης ηθοποιού της χρονιάς από τον Κύκλο Κριτικών Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης. Κατά την παραλαβή του βραβείου, η Κάμερον Ντίαζ αστειεύτηκε: «Την επόμενη φορά, υπόσχομαι να παίξω».

Το 1999, πρωταγωνίστησε στην ταινία «Being John Malkovich», φορώντας καφέ φακούς επαφής και μια σγουρή μαύρη περούκα, για να υποδυθεί την πικραμένη σύζυγο ενός κουκλοπαίκτη. Ο ρόλος της χάρισε τις καλύτερες κριτικές της καριέρας της, καθώς και υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα και Bafta.

Στο τέλος του έτους, το Netflix θα προβάλλει το «Back in Action», ένας εύστοχος τίτλος για την επιστροφή της ηθοποιού. Έφυγε από την κινηματογραφική σκηνή στα 40 της και τώρα επιστρέφει στα 50 της, όταν οι ρόλοι για τις γυναίκες είναι ως γνωστόν περιορισμένοι. Αλλά δεν πρόκειται να αφήσει αυτό να τη σταματήσει… 

Πηγή: skai.gr