Andrew Tate: Ο «τοξικός» influencer ισχυρίζεται ότι «ενεργούσε υπό την εντολή του Θεού για να κάνει καλά πράγματα» (video)

Ο ίδιος απέρριψε τις μαρτυρίες μεμονωμένων γυναικών που εμπλέκονται στην τρέχουσα έρευνα και τον κατηγόρησαν για βιασμό και εκμετάλλευση

O Άντριου Τέιτ, ο «τοξικός» influencer, που του αρέσει να αυτοαποκαλείται «Top G» (στην αργκό του δρόμου το «G» σημαίνει γκάνγκστερ), αρνήθηκε ότι «τροφοδοτεί» μια κουλτούρα μισογυνισμού και υπερασπίστηκε τη φήμη του σε συνέντευξή του στο BBC.

Ο «τοξικός» influencer εμφανίστηκε εκ νέου «βέβαιος» για την αθωότητά του και οριακά επιθετικός, όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση, δηλαδή τις κατηγορίες για βιασμό, εμπορία ανθρώπων και εκμετάλλευση γυναικών, για τις οποίες ερευνάται από Ρουμάνους εισαγγελείς. 

Στο ερώτημα αν οι αμφιλεγόμενες απόψεις του για τις γυναίκες βλάπτουν τους νέους ανθρώπους, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ήταν μια «δύναμη για το καλό» και ότι «ενεργούσε υπό την εντολή του Θεού για να κάνει καλά πράγματα».

Απέρριψε τις μαρτυρίες μεμονωμένων γυναικών που εμπλέκονται στην τρέχουσα έρευνα και τον κατηγόρησαν για βιασμό και εκμετάλλευση. «Γνωρίζω την υπόθεση καλύτερα από εσάς, την ξέρω καλά και εσείς όχι, έχω δει όλους τους ποινικούς φακέλους και τα στοιχεία εναντίον μου και εσείς όχι, γνωρίζω την αλήθεια για το τι συνέβη και εσείς όχι», δήλωσε χαρακτηριστικά στη δημοσιογράφο Lucy Williamson.

Διαβάστε σχετικά: Andrew Tate: Όλη η αλήθεια για τον «τοξικό» influencer – Ένας μισογύνης που «σαπίζει» στη φυλακή

«Και σας λέω με βεβαιότητα, δεν έχω βλάψει ποτέ κανέναν, η υπόθεση που έχει τεθεί εναντίον μου είναι εντελώς κατασκευασμένη και ότι δεν πρόκειται ποτέ να βρεθώ ένοχος για τίποτα», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις οργανώσεις που τον κατηγορούν ότι έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά επιθέσεων σε κορίτσια και παρενόχλησης σε γυναίκες εκπαιδευτικούς ο ίδιος είπε: «Ποτέ, μα ποτέ δεν ενθάρρυνα μαθητή να επιτεθεί σε καθηγητή, άνδρα ή γυναίκα, ποτέ.

Κηρύττω τη σκληρή δουλειά, την πειθαρχία. Είμαι αθλητής, κηρύττω την καταπολέμηση των ναρκωτικών, κηρύττω τη θρησκεία, κηρύττω την απαγόρευση του αλκοόλ, κηρύττω την απαγόρευση του εγκλήματος με μαχαίρι. Σε κάθε πρόβλημα της σύγχρονης κοινωνίας είμαι αντίθετος».

Η σύλληψή του Άντριου Τέιτ στις 29 Δεκεμβρίου έγινε με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων και του βιασμού. Οι αξιωματικοί εισέβαλαν στο κρησφύγετό του και λένε ότι βρήκαν όπλα, μαχαίρια και μεγάλα χρηματικά ποσά. Ο Top G και ο μικρότερος αδελφός του, ο 34χρονος Τριστάν, οδηγήθηκαν με χειροπέδες στη φυλακή. Δύο Ρουμάνες γυναίκες, η Georgiana Naghel και μια πρώην αστυνομικός ονόματι Alexandra Luana Radu, συνελήφθησαν επίσης. 

Ο Άντριου Τέιτ είναι ένα φαινόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το περιεχόμενό του στο TikTok έχει προβληθεί περισσότερες από 12,7 δισεκατομμύρια φορές. Κανείς άλλος στην πλατφόρμα δεν τον πλησιάζει. Ισχυρίζεται ότι έχει κατακτήσει τους αλγόριθμους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και οι αναρτήσεις του μοιάζουν σαν πανούκλα στον κυβερνοχώρο. Η καριέρα του δεν ξεκίνησε στο διαδίκτυο. Ήταν ένας πετυχημένος kickboxer.

Το 2009, ήταν ο πρώτος στην κατηγορία του στην Ευρώπη. Οι ειδικοί έκαναν λόγο για τις «πολυεπίπεδες τεχνικές του» και τις «αιχμηρές γροθιές στο σώμα». Αλλά μέχρι το 2016, ο Άντριου Τέιτ, όπως γράφει η εφημερίδα «Guardian», είχε εγκαταλείψει το ρινγκ και είχε μπει σε μια άλλη αρένα: της τηλεόρασης και συγκεκριμένα σε γνωστό ριάλιτι. Ο ίδιος έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι οι ρουμανικές εισαγγελικές αρχές δεν έχουν αποδείξεις και ισχυρίστηκε ότι η υπόθεσή τους είναι μια «πολιτική» συνωμοσία που αποσκοπεί στη φίμωσή του.
 

Πηγή: skai.gr