Andrew Tate: Πώς ο «τοξικός» influencer έγινε πλούσιος και θεωρούσε τις γυναίκες… αντικείμενα!

Τα μισογυνιστικά του βίντεο στο TikTok, τα οποία έχουν συγκεντρώσει περισσότερες από 11,6 δισεκατομμύρια προβολές, τον βοήθησαν να «μεγαλώσει» αρκετά την περιουσία του

Όταν ο Άντριου Τέιτ αγόρασε το πρώτο του κινητό τηλέφωνο σε ηλικία 14 ετών με χρήματα που κέρδισε στην επιχείρηση ψαριών του θείου του, δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι μια μέρα θα άξιζε εκατομμύρια.

Όμως ο αμφιλεγόμενος πρώην πρωταθλητής του kick-boxing, που κρατείται σήμερα στη Ρουμανία στο πλαίσιο έρευνας για εμπορία ανθρώπων και βιασμό, ισχυρίζεται ότι είναι πλέον «τρισεκατομμυριούχος».

Τα μισογυνιστικά του βίντεο στο TikTok, τα οποία έχουν συγκεντρώσει περισσότερες από 11,6 δισεκατομμύρια προβολές, τον βοήθησαν να «μεγαλώσει» αρκετά την περιουσία του. Στην πραγματικότητα ο 36χρονος Τέιτ ισχυρίζεται ότι αξίζει 100 εκατομμύρια λίρες και συχνά τον βλέπουμε να επιδεικνύει τα χρήματά του με ακριβά αυτοκίνητα, ιδιωτικά τζετ και ρούχα γνωστών σχεδιαστών.

Η περιουσία του πιστεύεται, επίσης, ότι αυξήθηκε μέσω των κρυπτονομισμάτων. Η διαδικτυακή «Ακαδημία του Hustler», όπου 127.000 κυρίως άνδρες και αγόρια τον πληρώνουν 39 λίρες τον μήνα για συμβουλές σχετικά με τον πλουτισμό και την αντιμετώπιση της ζωής είναι μια ακόμη πηγή εσόδων.

Σε συνέντευξή του ο ίδιος έχει δηλώσει: «Δεν θέλω να καυχηθώ, αλλά είμαι τρισεκατομμυριούχος, ο πρώτος στον κόσμο. Ήμουν απένταρος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έβγαλα το πρώτο μου εκατομμύριο όταν ήμουν 27 ετών και στη συνέχεια είχα 100 εκατομμύρια στην ηλικία των 31 χρόνων». 

O Andrew Tate με τον αδερφό του

Τα έγγραφα του Companies House δείχνουν ότι, παρόλο που ζει στη Ρουμανία, έγινε πρόσφατα διευθυντής δύο εταιρειών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η μία είναι μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων με έδρα το Πρέστον, ενώ η άλλη φαίνεται να είναι εταιρεία μίσθωσης αυτοκινήτων και εκδηλώσεων. Καμία από τις δύο δεν φαίνεται να αποφέρει τεράστια χρηματικά ποσά, τουλάχιστον σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους λογαριασμούς.

Τον Αύγουστο η μητέρα του «τοξικού» influencer, Eileen Tate, εξακολουθούσε να ζει στο ίδιο σπίτι, αξίας 275.000 λιρών. Ανήκει σε έναν οργανισμό στέγασης στην περιοχή του Λούτον, όπου μετακόμισε με τα τρία παιδιά της από το Σικάγο στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Ο Τέιτ θεωρείται ότι είναι πολύ δεμένος με τον αδελφό του Tristan, ο οποίος μετακόμισε στη Ρουμανία μαζί του, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τη μικρότερη αδελφή του Janine, που είναι δικηγόρος στο Κεντάκι των ΗΠΑ.

«Έχω μια αδελφή. Η αδελφή μου και εγώ δεν έχουμε επαφές», είχε αποκαλύψει ο Άντριου Τέιτ. Μάλιστα, μαζί με τον αδερφό του έχουν περιγράψει την Janine ως φεμινίστρια, η οποία, προφανώς, αποδοκιμάζει και τις απόψεις του. 

Ο πατέρας του, Emory Tate, ο οποίος πέθανε το 2015, ήταν σκακιστής υψηλού επιπέδου, ο οποίος κέρδισε το παρατσούκλι «εξωγήινος« επειδή το παιχνίδι του λέγεται ότι ήταν εξωπραγματικό. Κατά τη διάρκεια της καριέρας ήταν έξι φορές πρωταθλητής της Νεβάδα και πέντε φορές πρωταθλητής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Η κυρία Τέιτ μεγάλωσε τα παιδιά της σε συνθήκες σχετικής φτώχειας, αφού μετακόμισε στην πόλη του Μπέντφορντσάιρ όταν η Τέιτ ήταν 11 ετών. 

Μετά την αποφοίτησή του από το σχολείο ασχολήθηκε με τις πωλήσεις, όπου κέρδιζε προμήθεια από παράθυρα και ηλιακούς συλλέκτες, αγόρασε μια μοτοσικλέτα και άρχισε να προπονείται ως kickboxer στο Storm Gym του Λούτον.

Ξεχώρισε και έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής στο άθλημα, αλλά είναι ο ρόλος του μετά το kick-boxing ως influencer στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αμφιλεγόμενος.

Το 2016 τον «πέταξαν» έξω από γνωστό ριάλιτι, μετά την εμφάνιση ενός βίντεο που τον έδειχνε να χτυπάει μια πρώην φίλη του με μια ζώνη. Αργότερα δήλωσε ότι ήταν συναινετικό και ότι παρέμειναν φίλοι. 

Είναι εντυπωσιακό ότι τα σχόλιά του για την ψυχική υγεία -χαρακτήρισε τους ανθρώπους που αισθάνονται ότι χρειάζονται θεραπεία ως «άχρηστους» - είχαν τεράστια απήχηση στους… θαυμαστές του. Ωστόσο, ο πατέρας του αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας. Έχει, επίσης, περιγράψει πώς θα έκανε βίαια επίθεση σε μια γυναίκα, που τον κατηγορεί για απιστία, λέγοντας ότι «θα έβγαζε το μαχαίρι, θα την χτυπούσε στο πρόσωπο και θα την έπιανε από τον λαιμό».

Μετά την αγωνιστική του καριέρα και την αποτυχημένη του εμφάνιση στο γνωστό ριάλιτι, μπορεί να φάνηκε ότι ο Τέιτ θα εξαφανιζόταν, αλλά σύντομα οι αμφιλεγόμενες ελευθεριακές ιδέες του που εκτόξευε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσέλκυσαν τον θαυμασμό ανθρώπων όπως των Donald Trump Jnr, Nigel Farage και Tommy Robinson.

O Andrew Tate με την οικογένειά του

Καθώς η φήμη του στο διαδίκτυο μεγάλωνε, έφυγε από τη Βρετανία μαζί με τον αδελφό του, για να εγκατασταθεί στη Ρουμανία, όπου συνέχισε να χτίζει ένα διαδικτυακό κοινό. Τώρα λέγεται ότι έχει αγοράσει τρία καζίνο στο Βουκουρέστι.

Του απαγορεύτηκε αρκετές φορές η είσοδος στο Twitter, αφού δήλωσε ότι τα θύματα σεξουαλικής επίθεσης πρέπει να μοιράζονται την «ευθύνη» για την τύχη τους και ειρωνεύτηκε όσους αναζητούν υποστήριξη ψυχικής υγείας ως «άχρηστους».

Το κρησφύγετο του Άντριου Τέιτ, στο οποίο έκανε έφοδο η αστυνομία, ήταν γεμάτο με όπλα, πανάκριβα αυτοκίνητα και μια σκακιέρα αφιερωμένη στον πατέρα του. 

Ο 36χρονος influencer συνελήφθη στο εξοχικό του στην πόλη Pipera, Voluntari, στα περίχωρα του Βουκουρεστίου, μαζί με τον αδελφό του Tristan και δύο Ρουμάνους, ως ύποπτος για βιασμό, εμπορία ανθρώπων και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. 

Λίγο μετά τη σύλληψή του «ανέβηκε» στο Twitter το εξής σχόλιο: «Το Matrix έστειλε τους πράκτορές του». 

«Πληρωμένη» απάντηση στον «τοξικό» influencer, Άντριου Τέιτ, έδωσε και η Γκρέτα Τούνμπεργκ. Η Σουηδέζα ακτιβίστρια, η οποία είχε γίνει στόχος των εμπρηστικών δηλώσεων του Άντριου Τέιτ τοποθετήθηκε δημόσια, με αφορμή τη σύλληψή του στη Ρουμανία.

Συγκεκριμένα, η δημοφιλής ακτιβίστρια έγραψε στο Twitter: «Αυτά συμβαίνουν όταν δεν ανακυκλώνεις το κουτί της πίτσας», προκαλώντας δεκάδες χιλιάδες σχόλια και εκατοντάδες χιλιάδες retweets.

Πηγή: skai.gr