Βάσεις 2018: Σε ποιά σχολή αναμένεται άνοδος 1000 μορίων (VIDEO)

Για λιγότερους αριστούχους και ελαφρώς χαμηλότερες βάσεις εισαγωγής έκανε λόγο ο Στράτος Στρατηγάκης, Εκπαιδευτικός Αναλυτής, προβαίνοντας σε μια πρώτη εκτίμηση του πως θα κινηθούν φέτος οι βάσεις εισαγωγής στα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Κο Στρατηγάκη, σταθερά πρώτη στις προτιμήσεις των μαθητών, βρίσκεται η Ιατρική σχολή, καθώς πλέον το πτυχίο της θεωρείται διαβατήριο για επαγγελματική αποκατάσταση στο εξωτερικό.

Παράλληλα, σε εξαιρετικά χαμηλά, σε σχέση με το παρελθόν, επίπεδα θεωρείται πως θα βρίσκονται πλέον οι σχολές Πολιτικών Μηχανικών λόγω κατάρρευσης του κατασκευαστικού κλάδου στην χώρα.
Παράλληλα ελαφρά άνοδος αναμένεται να σημειωθεί στις βάσεις των σχολών του πρώτου πεδίου λόγω των εξαιρετικά καλών επιδόσεων των υποψηφίων σε Λατινικά και Αρχαία αντί των χαμηλότερων βαθμολογιών σε Εκθεση και Ιστορία.

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως όπως αναφέρει ο κος Στρατηγάκης, έπειτα από πολλά χρόνια χαμηλών βάσεων, αναμένεται ιδιαιτέρως μεγάλη άνοδος, που ενδέχεται να αγγίξει και τα 1000 μόρια, στις παιδαγωγικές σχολές.

Το παραπάνω σχετίζεται με το γεγονός πως, φέτος για πρώτη φορά, τα παιδαγωγικά εντάσσονται και στα τέσσερα πεδία, οδηγώντας επαγωγικά σε μεγαλύτερο αριθμό υποψηφίων.

Τέλος, ο ιδιαίτερα μεγάλος, για τα δεδομένα του πεδίου, αριθμός των υποψηφίων που αρίστευαν και οι σημαντικά καλές επιδόσεις στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, πιστεύεται πως θα αποτελέσει παράγοντα ανόδου στις βάσεις και των Οικονομικών Σχολών.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προσδοκάται αρχές της εβδομάδας.

Πηγή: skai.gr