Σχόλιο: Όλοι Μαζί Μπορούμε

Οταν άκουσα λεπτομέρειες γιά την εκπομπή θεώρησα ότι μπορούσαμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας μέσα από το site αλλά δεν υπάρχει σύνδεσμος έτσι στέλνω την άποψή μου στο email σας.

Αφορμή μου 'δωσε μια φράση σας για τον καιρό όταν είπατε ότι σας αρέσει ο συννεφιασμένος και γενικά ο χειμωνιάτικος καιρός. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, μόνο που σήμερα με τις τιμές του πετρελαίου όπως τις διαμορφώνει σήμερα η κυβέρνηση και όπως ετοιμάζεται να τις κάνει του χρόνου μόνο αυτόν τον καιρό δεν θέλουμε.

Συγκεκριμένα είμαι κάτοικος ενός χωριού στην Κορινθία πάνω στα Γεράνεια, 14 χιλιόμετρα από το Λουτράκι τα Πίσια. Υψόμετρο 680 και βορεινό. Σήμερα το πρωί είχε 4 βαθμούς και αυτήν την στιγμή (είναι 11 το πρωί) 6. Αναγκαστικά εδώ και κάποιες μέρες ανάψαμε το καλοριφέρ. Όμως με τις τιμές που η αγαπητή μας κυβέρνηση εφαρμόζει μόνο καλοριφέρ δεν μπορούμε ν’ ανάψουμε. Εδώ επάνω όπως σ’ όλα τα ορεινά της Ελλάδος η θερμοκρασία από τον Οκτώβριο μέχρι τέλος Απριλίου δεν ανεβαίνει πάνω από 15 βαθμούς, άρα το καλοριφέρ είναι απαραίτητο. Θέλουμε περίπου 2,5 τόνους το χρόνο. Σκέφτεστε τι μπορεί να συμβαίνει με μια οικογένεια, όπως την δική μου, όπου εργάζεται μόνο ένας και τα εισοδήματα είναι περίπου 20.000 το χρόνο ή μάλλον ήταν γιατί τώρα θα' ναι λιγότερα αν θέλει το ελάχιστο 2500€ το χρόνο μόνο για θέρμανση. Και όπως ξέρετε η τιμή δεν θα 'ναι 1€ για 'μας λόγω του ότι σε παγκόσμια πρωτοπορία, στην Ελλάδα χρεώνουμε στην επαρχία τα έξοδα μεταφοράς που είναι από 10 μέχρι 50 λεπτά.

Κάποιος θα μου πει είστε στην επαρχία ν’ ανάψετε τζάκι. Η απάντηση είναι ότι είναι ωραίο το τζάκι όταν μετά την απομάκρυνσή σου από αυτό μπορείς να πας στο δωμάτιό σου όπου δουλεύει....το καλοριφέρ. Αλλιώς, όπως στα νιάτα μου βάζεις το κρεβάτι δίπλα στο τζάκι και όπως ο Παπαδιαμάντης λέει, σε απλά Ελληνικά «εφυσούσαν κάτω από τα σκεπάσματα για να ζεσταθούν» δηλ. εκεί θα μας φθάσουν. Δεν μπορεί τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές να τις εξαιρέσει από το μέτρο, υπάρχει κατάλογος των ορεινών στο Υπουργείο Γεωργίας για τις επιδοτήσεις από την Ένωση.

Επίσης, κάτι άλλο που ακούω συχνά είναι το πόσο είναι καλά στην επαρχία! Το έχω ακούσει συχνά από δημοσιογράφους (και του καναλιού σας και του ραδιοφώνου σας) και με κάνει και αγανακτώ. Στην επαρχία η ζωή είναι κατά 25 με 30% ακριβότερη και να γιατί. Σας μίλησα για το πετρέλαιο, όμως αν σκεφθείτε ότι εγώ θέλω 14 χιλ. για να πάω στην πόλη να ψωνίσω και όταν δεν έχω την επιλογή των μεγάλων πολυκαταστημάτων όπου μπορώ να κάνω σύγκριση τιμών τότε θα δείτε την διαφορά. Σας δίνω μερικά παραδείγματα. Στο Λουτράκι και την Κόρινθο όπου είναι 30 χιλ ακόμα και σε μεγάλα πολυκαταστήματα, οι τιμές είναι υψηλότερες απ’ ότι στην Αθήνα.

Παράδειγμα: Η ζάχαρη 1,20, το κρέας 11 €, τα φασόλια 6,5€. Πείτε μου ποιες οι τιμές στην Αθήνα.

ΕΔΩ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΕΒΑΖΩ ΟΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΨΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ!

Σας ευχαριστώ που με διαβάσατε.

Θα επανέλθω ανάλογα με την διαμόρφωση της εκπομπής.

 

Φιλικά,

Κώστας Ιωάννου

Πίσια Κορινθίας

Πηγή: skai.gr