Οι τετράποδοι ανιχνευτές της ΕΛ.ΑΣ. στα «Ακραία Φαινόμενα» (pics, vid)

Εντυπωσιάζουν οι ικανότητες των αστυνομικών σκύλων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η κάμερα του ΣΚΑΪ με την Ελένη Ιατρού, βρέθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης και μετέδωσε ζωντανά στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα», τρεις επιδείξεις με τους αστυνομικούς σκύλους και τους συνοδούς τους.

Η ομάδα Κ9 της Ελληνικής Αστυνομίας έχει πάνω από 200 τετράποδα. Εκπαιδεύονται καθημερινά και βοηθούν τους αστυνομικούς όπου και όποτε χρειαστεί.

«Η συντηρητική μας εκπαίδευση είναι καθημερινή, για να δουλέψει ένας σκύλος της αστυνομίας πρέπει να έχει πιάσει το 95% της απόδοσής του», ανέφερε ο κ. Ποδογοριανός, Επόπτης Εκπαιδευτικών Σκύλων Θεσσαλονίκης.

Ο Τζαζ τριών ετών, επιθεώρησε το χώρο και βρήκε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά.

Η Έβελιν, πέντε ετών, ανίχνευσε ναρκωτικά μέσα σε βαλίτσα.

Άκρως εντυπωσιακός είναι και ο τρόπος που αστυνομικός σκύλος ακινητοποίησε ληστή που άνοιξε πυρ κατά της αστυνομίας.

«Ο αστυνομικός σκύλος, προσπαθεί να ικανοποιήσει το αφεντικό του που το αγαπάει  και θέλει να τον έχει ευχαριστημένο. Η εκτέλεση της αποστολής του είναι όλο παιχνίδι», εξήγησε ο Νικόλαος Ράλλης Διευθυντής Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος.

Ο μέσος όρος που ένας σκύλος εκτελεί αποστολές για την αστυνομία είναι τα 9 έτη. Όταν αρχίσει να γερνάει, «συνταξιοδοτείται» και συνήθως μένει μαζί με τον συνοδό αστυνομικό, με τον οποίο υπάρχει μια άρρηκτη σχέση και έχουν μάθει να ζουν μαζί.

Πηγή: skai.gr