Μόνο με ηλεκτρονικό ραντεβού η εξυπηρέτηση στην Υπηρεσία Ασύλου

Αποκλειστικά και μόνο κατόπιν ηλεκτρονικού ραντεβού θα γίνεται από αύριο η εξυπηρέτηση των αιτούντων άσυλο από την Υπηρεσία Ασύλου, προκειμένου να αποφευχθούν οι ουρές έξω από τα γραφεία της υπηρεσίας.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, η ψηφιακή πύλη applications.migration.gov.gr ενισχύεται με νέες υπηρεσίες. Ήδη, αποκλειστικά με ραντεβού, γίνονται προγραμματισμένες συνεντεύξεις, προγραμματισμένες καταγραφές και κατάθεση δικαιολογητικών σχετικών με υπόθεση οικογενειακής επανένωσης (υποθέσεις Δουβλίνου).

Παράλληλα πολλές υπηρεσίες διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά, από τον Ιούνιο του 2020, χωρίς την ανάγκη αυτοπρόσωπης παρουσίας, όπως αλλαγή στοιχείων επικοινωνίας ή ταυτότητας, αίτηση αναβολής/επίσπευσης της συνέντευξης, βεβαιώσεις κατάστασης αιτήματος, διαχωρισμού φακέλων, κατάθεσης εγγράφων και χορήγησης αντιγράφων, αίτηση για νομική συνδρομή και αναζήτηση ΠΑΑΥΠΑ.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις επιτρέπεται η κατάθεση προσφυγής άνευ ραντεβού, για λόγους δεσμευτικών προθεσμιών.

Επίσης, για την αποσυμφόρηση των υπηρεσιών, η ισχύς των δελτίων αιτούντων άσυλο έχει παραταθεί από 2 Νοεμβρίου 2020 έως και 14 Ιανουαρίου 2021, ανάλογα με το τελικό ψηφίο του αριθμού υπόθεσής τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ