Έληξε την Παρασκευή το πρωί, μετά 19 ημέρες, η κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, μετά την επέμβαση της αστυνομίας. Οι αστυνομικοί έβγαλαν από το εσωτερικό του κτιρίου 14 καταληψίες (επτά άνδρες και επτά γυναίκες), οι οποίοι δεν προέβαλαν καμιά αντίσταση, και οδηγούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Αρχικά, η αστυνομία κάλεσε τους αντιεξουσιαστές να βγουν από το κτίριο, εκείνοι αρνήθηκαν και στη συνέχεια, με εντολή του εισαγγελέα, ξεκίνησε η επιχείρηση. Πυροσβέστες έκοψαν με τροχό την πλαϊνή πόρτα του κτιρίου του ΕΚΠΑ, απ’ όπου οι αστυνομικοί μπήκαν στο εσωτερικό και τους έβγαλαν με χειροπέδες. Την ώρα την επιχείρησης είχαν συγκεντρωθεί έξω από την Πρυτανεία περίπου 10 άτομα, που φώναζαν συνθήματα υπέρ των καταληψιών.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές φθορές στο εσωτερικό του κτιρίου.

Την Πέμπτη σημειώθηκαν επεισόδια έξω από την Πρυτανεία. Οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτήριο, ενώ χρησιμοποίησαν χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, για να απομακρύνουν κουκουλοφόρους που είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια και πετούσαν πέτρες και καδρόνια.


Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr