Κλείσιμο

«Ο κόσμος θα ανακαλύψει ξανά την Ελλάδα» εκτιμά ο Ερνστ Μπουρκμπάχερ

Ο υφυπουργός Οικονομίας της Γερμανίας αρμόδιος για θέματα τουρισμού, Ερνστ Μπουργκμπάχερ (FDP), εκτίμησε ότι «ο κόσμος θα ανακαλύψει ξανά την Ελλάδα» κι εξέφρασε την εκτίμηση ότι η γερμανική τουριστική βιομηχανία θα συμβάλει σ’ αυτό.

Μετά την περιήγησή του στο περίπτερο του ΕΟΤ συνοδεία του υπουργού Πολιτισμού κ. Γερουλάνου ο κ. Μπουργκμπάχερ δήλωσε ότι «η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα με πανέμορφα τοπία, με ιστορία και πολιτισμό όσο καμία άλλη χώρα. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα ανακαλύψει εκ νέου την Ελλάδα.

Γνωρίζουμε ότι ο τουρισμός είναι για την Ελλάδα πάρα πολύ σημαντικός και θα κάνουμε τα πάντα ώστε να ενισχυθούν οι επισκέψεις των Γερμανών στην Ελλάδα», είπε ο κ. Μπουργκμπάχερ. Σε μία περίοδο που η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται σε κρίση, «ο τουρισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός» είπε ο γερμανός υφυπουργός. «Πιστεύω ότι η γερμανική τουριστική βιομηχανία το γνωρίζει και θα συμβάλει με το δικό της μερίδιο», πρόσθεσε ο κ. Μπουργκμπάχερ.

Ο Διευθυντής τoυ ομίλου REWE Ζόρεν Χάρτμαν είπε ότι για την Ελλάδα ο αριθμός των κρατήσεων είναι στα επίπεδα της περσινής χρονιάς. «Αυτό είναι λίγο και πρέπει να κάνουμε περισσότερα να προωθήσουμε πολύ περισσότερο τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας το κάνουμε σήμερα συνολικά ως κλάδος πολύ λίγο. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος από χώρες όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος και μολονότι οι βορειοαφρικανικές χώρες υποφέρουν θα έπρεπε να έχουμε αισθητή άνοδο στην Ελλάδα και δεν την έχουμε. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα στη διαφήμιση, στην επιμήκυνση της σεζόν, να αρχίζουμε νωρίτερα με τη μεταφορά επισκεπτών στην Ελλάδα. Για αυτό χρειαζόμαστε μακροπρόθεσμα τις σωστές προσφορές, κλειστές ξενοδοχειακές μονάδες, τη σωστή υποδομή και στα αεροδρόμια. Βραχυπρόθεσμα πρέπει με διαφήμιση και επικοινωνία. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι για την Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια που ήταν προβληματικά στη γερμανική αγορά μπορούμε σιγά-σιγά να κοιτάξουμε μπροστά», είπε ο κ. Χάρτμαν.

Οι αρνητικές ειδήσεις για τις απεργίες και τις χαοτικές καταστάσεις στην Ελλάδα «δεν είναι καθόλου βοηθητικές της προσπάθειας αυτής» σημείωσε ο κ. Χάρτμαν. «Η Ελλάδα την τελευταία χρονιά υπέφερε πολύ από τη δημοσιονομική κρίση και προσωπικά δεν πίστευα ότι η δημοσιονομική κρίση θα είχε τέτοιες επιπτώσεις στον τουρισμό, αλλά συνέβη. Οι ειδήσεις για την Ελλάδα ήταν αρνητικές. Πρέπει τώρα να εργαστούμε στην αντίθετη κατεύθυνση με εντατικοποίηση της επικοινωνιακής πολιτικής και απεργίες φυσικά δεν βοηθούν καθόλου. Ο κόσμος θέλει να κάνει διακοπές και όχι να επιβαρύνεται με απεργιακούς αγώνες και οικονομικά προβλήματα, μπορεί να είναι θλιβερό, αλλά είναι πραγματικότητα».

Οι κύριοι ωφελημένοι τουριστικά από τις εξελίξεις στις χώρες της βόρειας Αφρικής είναι η Ισπανία και η Τουρκία, αλλά και η Βουλγαρία. Το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν αποκομίζει αντίστοιχο μερίδιο κατά τον κ. Χάρτμαν «οφείλεται στο ότι η κακή εικόνα της Ελλάδας από τις απεργίες και την κρίση δεν έχει ανατραπεί πλήρως».

Πηγή: skai.gr