Πέθανε ο συνεργάτης του Κιούμπρικ και ηθοποιός Λέον Βιτάλι

Ο Βιτάλι ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός στις αρχές της δεκαετίας του 1970

Ο Λέον Βιτάλι, συνεργάτης του σκηνοθέτη Στάνλεϊ Κούμπρικ πέθανε σε ηλικία 74 ετών.

Το επίσημο κανάλι του σκηνοθέτη στο Twitter ανέφερε σε ένα tweet: «Με μεγάλη θλίψη πρέπει να σας πούμε ότι ο βασικός στυλοβάτης ενός τεράστιου αριθμού ταινιών του Κιούμπρικ, ο Λέον Βιτάλι, απεβίωσε χθες το βράδυ. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του και όλους όσοι τον γνώρισαν και τον αγάπησαν».

Ο Βιτάλι ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός στις αρχές της δεκαετίας του 1970, με μικρούς ρόλους σε διάφορες τηλεοπτικές επιτυχίες, όπως τα «Z Cars», «Van der Valk» και «Dixon of Dock Green».

Το 1974, γνώρισε τον Στάνλεϊ Κούμπρικ και του προσφέρθηκε ο ρόλος του Lord Bullingdon στην ταινία του σκηνοθέτη «Barry Lyndon». 

Η ταινία είναι σήμερα πολύ λιγότερο διάσημη από το Κουρδιστό Πορτοκάλι, το 2001: Οδύσσεια του Διαστήματος και τη Λάμψη, αλλά κέρδισε τέσσερα Όσκαρ και ήταν υποψήφια για άλλα τρία, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ταινία του Κιούμπρικ.

Ήταν η αρχή μιας συνεργασίας που θα έβλεπε τον Βιτάλι να ενεργεί ως βοηθός του Κιούμπρικ για μια σειρά από περαιτέρω ταινίες, όπως το υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα «Μάτια ερμητικά κλειστά» και το υποψήφιο για Όσκαρ «Full Metal Jacket», καθώς και τη «Λάμψη».
 

Πηγή: skai.gr
TAGS: πέθανε