Κλείσιμο

Έρευνα: Η περίοδος επώασης του κορωνοϊού υπολογίζεται στις 5 μέρες - Συνεχίζονται οι έρευνες για εμβόλιο

Μία νέα μελέτη υποστηρίζει ότι η περίοδος επώασης του ιού Covid-19 υπολογίζεται στις 5 μέρες.

Η συγκεκριμένη έρευνα διεξήχθη από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο «Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health». Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η καραντίνα 14 ημερών έχει λογική στο πλαίσιο της παρακολούθησης και καταγραφής των αλλαγών στα συμπτώματα, αλλά η περίοδος επώασης του ιού είναι διαφορετική. 

Η έρευνα υποστηρίζει ότι μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα κάποιες περιπτώσεις χάνονταν, ενώ έδειξε ότι το 97,5% των ανθρώπων, εμφάνισαν συμπτώματα κορωνοϊού σε λιγότερο από 11,5 μέρες.

Επίσης, ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων εμφάνισαν συμπτώματα μετά τις 14 μέρες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι 14 μέρες καραντίνας αφορούν περισσότερο τις υψηλού κινδύνου περιπτώσεις που χρειάζονται ιατρική παρακολούθηση. Επιπλέον, βοηθά στη μείωση εξάπλωσης του ιού.

Εξάπλωση του ιού στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που έχουν προκύψει, τα περιστατικά μόλυνσης από κορωνοϊό στις ΗΠΑ θα αυξηθούν κατά πολύ.

Μια νέα μελέτη υπολογίζει την μέχρι τώρα εξάπλωση του κορωνοϊού και δείχνει ότι από την 1η Μαρτίου τα κρούσματα αναμένεται να κυμανθούν από 1.043 έως 9.484. Το αποτέλεσμα αυτό εξαρτάται πάντα από την αντιμετώπιση, δηλαδή από τα μέτρα ασφαλείας και τις καραντίνες.

Ωστόσο, το κόστος για τέτοιες ενέργειες είναι μεγάλο.

Στη μάχη για δημιουργία εμβολίου και η Δανία

Η δανέζικη φαρμακευτική εταιρεία AJ, όπως αναφέρει το Pharmaceutical Technology, ξεκίνησε ένα πρότζεκτ για δημιουργία ενός εμβολίου που θα αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό. Στόχος της είναι το εμβόλιο να κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο.

Επίσης, μια φαρμακευτική εταιρεία στον Καναδά έχει ξεκινήσει έρευνες για δημιουργία φαρμάκου που θα θεραπεύει τον κορωνοϊό. Το συγκεκριμένο φάρμακο υποστηρίζουν ότι βασίζεται στα συστατικά που έχει και το φάρμακο για τον Η5Ν1.
 

Πηγή: Science Daily