Βίντεο μασκοφόρου με απειλή δολοφονίας της βασίλισσας ερευνούν οι βρετανικές αρχές

Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου έρευνα βίντεο με απειλή κατά της ζωής της βασίλισσας Ελισάβετ που φέρεται να συνδέεται με τον 19χρονο που συνελήφθη την ημέρα των Χριστουγέννων στο κτήμα του Κάστρου του Ουίνδσορ έχοντας στην κατοχή του μία βαλλίστρα.

Το βίντεο, που δημοσίευσε η εφημερίδα Sun, δείχνει τον μασκοφόρο να κρατά μία βαλλίστρα και να λέει στην κάμερα ότι θα επιχειρήσει να δολοφονήσει «την Ελισάβετ, βασίλισσα της βασιλικής οικογένειας», σε αποστολή «εκδίκησης».

Ο μασκοφόρος αναφέρεται στη λεγόμενη «σφαγή του Αμριτσάρ», όταν Βρετανοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά πλήθους στην ινδική πόλη σκοτώνοντας 379 ανθρώπους.

Το βίντεο, με φίλτρο αλλοίωσης φωνής και παραπομπές στο Star Wars, αναρτήθηκε από τον χρήστη Τζασουάντ Σινγκ Τσαΐλ στο Snapchat το πρωί της ημέρας των Χριστουγέννων, 24 λεπτά πριν από τη σύλληψη του 19χρονου.

Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει ότι μελετά το βίντεο, αλλά όχι ότι ο εικονιζόμενος είναι ο 19χρονος που συνελήφθη και ο οποίος δεν έχει κατονομαστεί.

Ο δράστης εντοπίστηκε το πρωί του Σαββάτου να έχει σκαρφαλώσει με σκάλα από σχοινί έναν φράκτη στον περίβολο του βασιλικού κτήματος, όπου 95χρονη μονάρχης πέρασε φέτος τα Χριστούγεννα μαζί με τους πρίγκιπες Κάρολο και Εδουάρδο και τις συζύγους τους.

Ο 19χρονος, από το Σαουθάμπτον της νότιας Αγγλίας, δεν κατόρθωσε να προσεγγίσει τα οικήματα του Κάστρου.

Λίγο μετά από τη σύλληψή του έγινε γνωστό ότι κρατείται υπό διατάξεις του νόμου περί Ψυχικής Υγείας και ότι παρακολουθείται από γιατρούς.
 

Πηγή: skai.gr