Κλείσιμο

Η «ενεργή φάση» της ρωσικής εισβολής θα έχει καταρρεύσει μέχρι τον Απρίλιο, λέει Ουκρανός προεδρικός σύμβουλος

Ο ουκρανός προεδρικός σύμβουλος Αλέξι Αρεστόβιτς είπε σήμερα ότι αναμένει πως η ενεργή φάση της ρωσικής εισβολής θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Απριλίου καθώς η προέλαση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων είναι ήδη στάσιμη σε πολλές περιοχές.

Μιλώντας στην τοπική τηλεόραση, ο Αρεστόβιτς είπε ότι η Ρωσία έχει ήδη χάσει το 40% των δυνάμεων εισβολής της και υποβάθμισε το ενδεχόμενο διενέργειας πυρηνικού πολέμου από τη Ρωσία.

Το Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να διακριβώσει ανεξάρτητα τις δηλώσεις του.

Οι απώλειες του ρωσικού στρατού έχουν ξεπεράσει εκείνες της σοβιετικής εισβολής στο Αφγανιστάν

Οι ρωσικές στρατιωτικές απώλειες έχουν ξεπεράσει εκείνες της σοβιετικής εισβολής στο Αφγανιστάν, αναφέρει το Kyiv Independent.

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έδωσε στη δημοσιότητα τις πληροφορίες υποστηρίζοντας ότι έως τις 22 Μαρτίου ο ρωσικός στρατός είχε 15.300 απώλειες.

Στα δέκα χρόνια του πολέμου της ΕΣΣΔ στο Αφγανιστάν, ο αναφερόμενος αριθμός ήταν 15.051.

«Οι Ρώσοι έχουν μόνο τρεις ημέρες προμηθειών» δηλώνει ο ουκρανικός στρατός 

Στις ρωσικές δυνάμεις έχουν απομείνει μόλις τρεις ακόμη ημέρες με καύσιμα, τρόφιμα και πυρομαχικά για να διεξαγάγουν τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς έχουν πληγεί οι αλυσίδες εφοδιασμού τους και εξαντλούνται οι προμήθειές τους, ανέφερε την Τρίτη ο ουκρανικός στρατός. 

Οι ισχυρισμοί για μεγάλες ελλείψεις περιγράφηκαν ως «εύλογοι» από δυτικούς αξιωματούχους, αν και δήλωσαν ότι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν την ουκρανική ανάλυση. 

Η έκθεση της γενικής διοίκησης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων λέγεται ότι συνάδει με στοιχεία της Δύσης ότι η ρωσική προέλαση είχε σταματήσει, και ότι είχαν επιστρέψει στη χρήση «αδιάκριτων και φθοροποιών» επιθέσεων πυροβολικού εναντίον αμάχων. 

Πηγή: skai.gr