Νέες καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον του συνιδρυτή της Guess

Νέες καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση εναντίον του συνιδρυτή της Guess, Paul Marciano, ήρθαν στο φως σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας κατηγορούμενες μίλησαν για την υπόθεση.

Εκπροσωπούμενες από τη δικηγόρο Λίζα Μπλουμ, τέσσερις γυναίκες που εργάζονται ως μοντέλα, μεταξύ των οποίων η Αμάντα Ροντρίγκεζ μίλησαν την περασμένη εβδομάδα για τις προσωπικές τους εμπειρίες με τον Marciano, έναν από δυο αδερφούς που ίδρυσαν το αμερικανικό brand.

Στη συνέντευξη η Λίζα Μπλουμ είπε: «Δεν γνωρίζω άλλη εταιρεία με αυτόν τον αριθμό καταγγελιών σε βάρος εξέχοντος στελέχους της για σοβαρή σεξουαλική παρενόχληση και σεξουαλικές επιθέσεις που να συνεχίζει να τον απασχολεί».

Η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει αυξανόμενη πίεση από το κοινό και τους μετόχους της για να επανεξετάσει τη θέση του Marciano, μετά από μία σειρά από ισχυρισμούς για σεξουαλική επίθεση από το 1994. Το supermodel Κέιτ Άπτον εμφανίστηκε επίσης το 2018 μαζί με πολλές άλλες γυναίκες και περιέγραψαν λεπτομερώς τις δικές τους εμπειρίες με τον μεγιστάνα της μόδας.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο Marciano παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, όμως το brand και ο Αμερικανός σχεδιαστής μόδας συνέχισαν να αρνούνται όλους τους ισχυρισμούς. H εταιρεία επανέφερε τον Marciano στη θέση του επικεφαλής δημιουργικού μόλις ένα χρόνο αργότερα.

Τώρα, η σειρά νέων κατηγοριών θα μπορούσε να αναγκάσει την εταιρεία να επαναξιολογήσει την απόφασή της, καθώς συνεχίζει να διεξάγει εσωτερική έρευνα μετά την έναρξη εκστρατείας ακτιβιστών ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση και βία από έναν από τους βασικούς μετόχους της που ζήτησε την απομάκρυνση τόσο του Paul όσο και του Maurice Marciano.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ