Ο Ίλον Μασκ θα φάει… τη σκόνη μας, λέει η Volkswagen

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen υποστηρίζει ότι θα ξεπεράσει την Tesla μέχρι το 2025 

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen υποστηρίζει, σύμφωνα με τη «Daily Mail», ότι θα ξεπεράσει την Tesla μέχρι το 2025, επειδή ο «γίγαντας» των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα αποδυναμωθεί μετά την απόφαση του Ίλον Μασκ να ασχοληθεί με δύο κολοσσούς ταυτόχρονα. 

«Η Volkswagen (VW) σχεδιάζει να ξεπεράσει την Tesla μέχρι το 2025 και θα το κάνει αυτό χτυπώντας όταν το σίδερο είναι καυτό». Η φιλόδοξη δήλωση έγινε από τον Herbert Diess, τον σημερινό πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου Volkswagen, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στα κεντρικά γραφεία της VW στο Wolfsburg της Γερμανίας.

Ο Diess έχει βάλει στο στόχαστρο την Tesla εδώ και αρκετό καιρό. Μάλιστα, λίγο καιρό πριν δήλωσε ότι η VW είναι σε θέση να πουλήσει περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα από την αντίπαλό της μέχρι το 2025. 

Και τα δύο εργοστάσια της Tesla αγωνίζονται να βρουν ανταλλακτικά και να επιταχύνουν την παραγωγή, αναφέρουν οι Financial Times.

Ο Ίλον Μασκ δήλωσε ότι τα νέα εργοστάσια αυτοκινήτων του «χάνουν δισεκατομμύρια δολάρια», λόγω των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας και των ελλείψεων μπαταριών.

Αν και οι δύο άνδρες διατηρούν φιλικές σχέσεις, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen «δείχνει» την Tesla ως τον μεγαλύτερο αντίπαλο της VW.

Ο Μασκ, πάντως, δεν φαίνεται να ενοχλείται από τον ανταγωνισμό. Μιλώντας σε εκδήλωση του «Bloomberg» στις 21 Ιουνίου, ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε: «Δεν σκεφτόμαστε πραγματικά άλλους ανταγωνιστές. Η ζήτηση για τα αυτοκίνητά μας είναι εξαιρετικά υψηλή και η λίστα αναμονής είναι μεγάλη». 

Πηγή: skai.gr