Κλείσιμο

Μαρόκο: Πολύ κοντά στον 5χρονο που παγιδέυτηκε σε πηγάδι οι διασώστες-Τους χωρίζουν λίγα μέτρα-Δείτε βίντεο

Οι τοπικές αρχές του Μαρόκου έχουν φτάσει σε μια κρίσιμη και τελική φάση για τη διάσωση του 5χρονου Ραγιάν, καθώς τρεις διασώστες άρχισαν να σκάβουν προσεκτικά οριζόντια για οκτώ μέτρα χρησιμοποιώντας τέσσερις σωλήνες, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ιστοσελίδα moroccoworldnews.

Η επιχείρηση για τη διάσωση του Ραγιάνβρίσκεται σε εξέλιξη στην κοινότητα Tamorot στην επαρχία Chefchaouen του Μαρόκου, όπου το αγόρι έπεσε σε πηγάδι νερού την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου.

Ο Abdelhadi Thamrani, μέλος της επιτροπής παρακολούθησης που αναπτύχθηκε για τη διάσωση του μικρού αγοριού, είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι διεξάγουν την επιχείρηση κάθετης γεώτρησης με προσοχή για να αποφευχθεί οποιαδήποτε κατολίσθηση που θα προκαλούσε επιπλοκές στην επιχείρηση διάσωσης.

Ο Thamrani επιβεβαίωσε ότι η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται υπό την επίβλεψη ειδικών στο πεδίο, μαζί με τοπογράφους μηχανικούς, τεχνικούς και εμπειρογνώμονες πολιτικής προστασίας.


 Οι τοπικές αρχές κινητοποίησαν έξι μπουλντόζες που έχουν σκάψει πάνω από 30 μέτρα τις τελευταίες δύο ημέρες, πράγμα που σημαίνει ότι απομένουν μόνο λίγα μέτρα μέχρι να φτάσουν στο βάθος των 32 μέτρων όπου έχει εγκλωβιστεί ο Rayan.

Ο Thamraniεξήγησε περαιτέρω ότι ο λόγος που η επιχείρηση γεώτρησης σταματά κατά καιρούς οφείλεται σε κατολισθήσεις, σημειώνοντας ότι η επιχείρηση απαιτεί μεγάλη προφύλαξη και εξέφρασε την ελπίδα ότι η διάσωση θα είναι επιτυχής.

Η οριζόντια επιχείρηση γεώτρησης είναι η πιο περίπλοκη φάση, πρόσθεσε, λέγοντας ότι δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο και η ζωή των διασωστών, κάτι που θα απαιτήσει σταθεροποίηση του εδάφους με σωλήνες για να αποφευχθεί η κατάρρευση.

Το περιστατικό είδε διεθνή κάλυψη και χρήστες του Διαδικτύου από το Μαρόκο και όχι μόνο μοιράζονται αναρτήσεις και στέλνουν τις προσευχές τους. Το hashtag #SaveRayan είναι viral σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου του Twitter όπου κέρδισε πάνω από 157.000 tweets

Πηγή: moroccoworldnews