Ιράν: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από κατάρρευση κτιρίου - Δεκάδες κάτω από τα συντρίμμια- Δείτε βίντεο

Πανικός επικράτησε στην πρωτεύουσα της ιρανικής επαρχίας Khuzestan, Abadan, στα νοτιοδυτικά, όταν 10ώροφο κτίριο κατέρρευσε σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε ανρώπους, ενώ άλλοι περίπου 80 εγκλωβίστηκαν κάτω από τα ερείπια. Η κατασκευή του κτιρίου δεν είχε ολοκληρωθεί.

«Τμήματα του 10ώροφου του κτιρίου Metropol, που βρίσκεται στο Abadan, πρωτεύουσα της επαρχίας Khuzestan, κατέρρευσαν» μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, σημειώνοντας ότι οι εγκαταστάσεις ήταν ακόμη υπό κατασκευή.

Σύμφωνα με τον αρχικό απολογισμό, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 21 τραυματίστηκαν, δήλωσε ο Μοτζτάμπα Χαλέντι, εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας διάσωσης.

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν κάτω από τα ερείπια, για τους οποίους γίνεται προσπάθεια διάσωσης και με την συνδρομή σκύλων, σύμφωνα με περιφερειακό παράρτημα της Ερυθράς Ημισελήνου.

Το κτίριο βρίσκεται στον πιο πολυσύχναστο δρόμο του Abadan, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα καταστήματα, ιατρεία και γραφεία, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Τα αίτια της κατάρρευσης διερευνώνται.

Μετά την είδηση της κατάρρευσης του κτιρίου, Ιρανοί βγήκαν στους δρόμους της πόλης διαμαρτυρόμενοι κατά του καθεστώτος, το οποίο κατηγορούν ότι δείχνει αμέλεια.

Πηγή: skai.gr