«Φέρτε μου το κεφάλι του σκύλου» η εντολή εκτέλεσης του Κασόγκι μέσω Skype

Ο 40χρονος Saud al-Qahtani, το δεξί χέρι του Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν που αναλαμβάνει όλες τις βρώμικες δουλειές, ήταν αυτός που οργάνωσε τη δολοφονία του Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, δίνοντας εντολές μέσω Skype, όπως αναφέρει το Reuters.


Ο al-Qahtani 

Ο al-Qahtani συνομίλησε μάλιστα με τον Κασόγκι μέσω Skype και εκτόξευσε βρισιές και κατηγορίες εναντίον του, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται Τούρκους και Σαουδάραβες αξιωματούχους. Ο ίδιος ο δημοσιογράφος του απάντησε και αυτός «αναλόγως» σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

«Φέρτε μου το κεφάλι του σκύλου», ανέφερε ο al-Qahtani σύμφωνα με τουρκική πηγή. Δεν έχει διαπιστωθεί ωστόσο αν τελικά το δεξί χέρι του πρίγκιπα παρακολούθησε τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι ή απλά πείστηκε γι' αυτή μέσω των «αποδεικτικών στοιχείων».

Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι σύμφωνα με σαουδαραβική πηγή τα δάχτυλα του Κασόγκι που η επίλεκτη ομάδα των 15 τίγρεων πήγε στον πρίγκιπα Σαλμάν προκειμένου να διαπιστωθεί αν όλα πήγαν καλά με τη δολοφονία του Κασόγκι. Η ίδια πηγή ανέφερε στο Middle East Eye ότι ο πρίγκιπας Σαλμάν πάντα έλεγε ότι θα κόψει τα δάχτυλα οποιουδήποτε του ασκούσε κριτική.

Ο al-Qahtani αποτελεί έναν από τους κορυφαίους συνεργάτες του 33χρονου Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Είναι αυτός που μεταξύ άλλων βρίσκεται πίσω από τα κοινωνικά δίκτυα του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, που έχει οργανώσει τη σύλληψη εκατοντάδων ατόμων που βρίσκονται στην ελίτ της χώρας του και έπαιξε ρόλο κλειδί στην απαγωγή του πρωθυπουργού του Λιβάνου.

Οι πηγές αναφέρουν ότι το ηχητικό από τη συνομιλία του al-Qahtani με τον Κασόγκι βρίσκεται στα χέρια του Ερντογάν ο οποίος θα προβεί σήμερα Τρίτη σε αποκαλύψεις σε σχέση με τη δολοφονία.

Σημειώνεται ότι το περασμένο Σάββατο, κρατικά ΜΜΕ της Σ. Αραβίας ανέφεραν ότι ο πρίγκιπας απέλυσε τον al-Qahtani κι ακόμα τέσσερις αξιωματούχους για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Ο πρίγκιπας δεν είχε καμία γνώση της επιχείρησης που οδήγησε στο θάνατο του Κασόγκι και «σίγουρα δεν διέταξε την απαγωγή ή τη δολοφονία κανενός», δήλωσε Σαουδάραβας αξιωματούχος.

Εν τω μεταξύ, σε βίντεο ντοκουμέντο καταγράφονται στελέχη του Προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη να καίνε έγγραφα σε μία ταράτσα, μία ημέρα μετά την εξαφάνιση του Τζαμάλ Κασόγκι. Το βίντεο καταγράφηκε από κτήριο δίπλα στο σαουδαραβικό προξενείο και δημοσιεύεται από το τουρκικό δίκτυο A Haber.

Πηγή: skai.gr