Βυθίστηκε το πλοίο που μετέφερε Porsche και καιγόταν επί 2 εβδομάδες στα ανοιχτά των Αζορών

Το φορτηγό πλοίο που μετέφερε χιλιάδες πολυτελή αυτοκίνητα της εταιρείας Volkswagen και είχε τυλιχθεί στις φλόγες πριν από δύο εβδομάδες, ενώ έπλεε στα ανοιχτά των Αζορών, βυθίστηκε σήμερα, ανακοίνωσε η λιμενική υπηρεσία της Πορτογαλίας.

Το πλοίο Felicity Ace βυθίστηκε σε απόσταση περίπου 46 χιλιομέτρων από την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Πορτογαλίας, ανέφερε το λιμενικό.

Η βύθιση του πλοίου, το οποίο είχε χάσει την ευστάθειά του, έγινε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για τη ρυμούλκησή του. Το βάθος της θάλασσας στην περιοχή εκείνη φτάνει τα 3.000 μέτρα.

Το Felicity Ace, με σημαία Παναμά, τυλίχθηκε στις φλόγες στις 16 Φεβρουαρίου, ενώ κατευθυνόταν στις ΗΠΑ. Τα 22 μέλη του πληρώματος περισυνελέχθησαν από ένα πετρελαιοφόρο που άλλαξε ρότα για να συμμετάσχει στην επιχείρηση διάσωσης. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με στρατιωτικά ελικόπτερα στο νησί Φαϊάλ των Αζορών.

Τις επόμενες ημέρες η φωτιά συνέχισε να καίει. Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, η πυρκαγιά προκλήθηκε από μπαταρίες λιθίου, όμως η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή.

Το λιμενικό ανέφερε ότι στο σημείο του ναυαγίου υπάρχουν «συντρίμμια και κατάλοιπα πετρελαίου» τα οποία παρακολουθούνται. Στην περιοχή αναμένεται να φτάσουν ομάδες με ειδικά αντιρρυπαντικά φράγματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ