Αντιδράσεις: Το  Gay Pride Νέας Υόρκης απαγόρευσε παρέλαση ένστολων αστυνομικών

Τον αποκλεισμό ένστολων αστυνομικών από το Gay Pride της Νέας Υόρκης απαγόρευσαν οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις και συζήτηση για το θέμα. 

Οι διοργανωτές της ετήσιας παρέλασης Pride στη Νέα Υόρκη δήλωσαν ότι αποφάσισαν να αποκλείσουν αξιωματικούς από το να περπατήσουν στη διαδρομή σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν έναν «ασφαλέστερο χώρο» για όλους τους συμμετέχοντες. 

«Το NYC Pride επιδιώκει να δημιουργήσει ασφαλέστερους χώρους για τις κοινότητες LGBTQIA + και BIPOC σε μια εποχή που η βία εναντίον περιθωριοποιημένων ομάδων, ειδικά των BIPOC και των trans συνεχίζει να αυξάνεται» έχουν δηλώσει οι διοργανωτές σύμφωνα με το CNN.

«Η αίσθηση ασφάλειας που επιβάλλει η επιβολή του νόμου μπορεί αντίθετα να είναι απειλητική, και μερικές φορές επικίνδυνη, για εκείνους στην κοινότητά μας που συχνά στοχοποιούνται με κατάχρηση εξουσίας ή / και χωρίς λόγο. Το NYC Pride δεν είναι πρόθυμο να συνεισφέρει με οποιονδήποτε τρόπο στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας φόβου ή κινδύνου για τα μέλη της κοινότητας».

Το BBC μίλησε πάντως με ομοφυλόφιλη αστυνομικό η οποία ανέφερε ότι η απόφαση «της ράγισε την καρδιά». 
 

Πηγή: skai.gr