Κλείσιμο

Αυτή είναι η ελληνική πόλη που συγκαταλέγεται στις 100 Έξυπνες Πόλεις Ευρώπης

Το Ηράκλειο συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των 100 intelligent cities (Έξυπνες Πόλεις) της Ευρώπης μετά από αξιολόγηση της ψηφιακής πολιτικής του. Η αξιολόγηση έγινε από την πρωτοβουλία Intelligent cities challenge της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2018 ο Δήμος Ηρακλείου συμπεριελήφθη στη λίστα των 27 ισχυρότερων ψηφιακά πόλεων της Ευρώπης ύστερα από αξιολόγηση της ίδιας πρωτοβουλίας.

«Πρόκειται για το εξαιρετικό αποτέλεσμα μίας διαχρονικής και άοκνης προσπάθειας του Δήμου Ηρακλείου και της ψηφιακής πολιτικής του. Δεν είναι η πρώτη φορά που αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται η προσπάθεια αυτή, και σίγουρα δε θα είναι και η τελευταία! Η πόλη του Ηρακλείου έχει καταφέρει να αποτυπωθεί στην συνείδηση των Ευρωπαίων ως έξυπνη πόλη και αυτό είναι σημαντικό» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Ψηφιακού Μετασχηματισμού Γιώργος Σισαμάκης.

Ως προς τη διαδικασίας, από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 29 Μαΐου, το Ηράκλειο συμμετείχε σε μία μεγάλη διαδικασία αξιολόγησης της ψηφιακής του πολιτικής μαζί με 192 πόλεις από 20 Ευρωπαϊκές χώρες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Intelligent cities challenge. Το αποτέλεσμα είναι ότι το Ηράκλειο συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των 100 intelligent cities της Ευρώπης. Στη λίστα αυτή υπάρχουν 10 πόλεις με διεθνή ακτινοβολία, 8 πόλεις- μέντορες και 82 άλλες πόλεις με ισχυρή αξιολόγηση της ψηφιακής τους πολιτικής.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ