Κλείσιμο

Σπίρτζης στο ΣΚΑΪ: Επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε τάξη χωρίς να υπάρχει αστυνομοκρατία

Απόπειρα ταύτισης του φοιτητικού κινήματος «με τους μπαχαλάκηδες και όλοι μαζί με την τρομοκρατία» καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Χρήστος Σπίρτζης, τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καλλιεργείται ένα κλίμα ότι όλα αυτά είναι μία ενότητα και ότι θα έρθει η κυβέρνηση να βάλει τάξη», τόνισε ο κ. Σπίρτζης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Είπε επίσης, ότι οι νέοι της χώρας με τη μαζική τους συμμετοχή στην πορεία για το Πολυτεχνείο έστειλαν ηχηρό μήνυμα ότι η προσπάθεια τρομοκράτησής τους δεν απέδωσε.

Παράλληλα, και αναφερόμενος στην πορεία για το Πολυτεχνείο, ξεκαθάρισε πως: «αυτοί που συμμετείχαν διαφύλαξαν την πορεία και δεν επηρεάστηκαν από την προσπάθεια τρομοκράτησης του κόσμου για να μην υπάρχει μαζική προσέλευση. Η συμμετοχή των νέων στη φετινή πορεία ήταν τόσο μαζική και δυναμική που δείχνει ξεκάθαρα την προοδευτική κατεύθυνση που έχει η σπουδάζουσα νεολαία της χώρας».

«Δεν έγιναν φέτος επεισόδια στην πορεία όπως δεν είχαν γίνει και πέρσι, φέτος όμως είχαμε την κατάλυση του ασύλου, την αστυνομία στις σκάλες της ΑΣΟΕΕ και άλλα κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας. Δημιουργείται με τις κυβερνητικές επιλογές ένα κλίμα αναμέτρησης και αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Αυτό αποδεικνύεται και από τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα» τόνισε ο πρώην υπουργός Υποδομών.

Πηγή: Skai.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ