Νέο αποκαλυπτικό έγγραφο με καταγγελίες κατά Τουλουπάκη

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση Novartis, μιας και μετά τις καταθέσεις των εισαγγελέων Ιωάννη Αγγελή και Ελένης Ράϊκου για τον ρόλο του περιβόητου «Ρασπούτιν», στη δημοσιότητα έρχεται ένα αποκαλυπτικό έγγραφο, με καταγγελίες για την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. 

Με έγγραφό από τις 15/12/2018 που αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα, το Μεικτό Κλιμάκιο Ελέγχου που συγκροτήθηκε από το Συντονιστικό Όργανο Επιθεώρησης και Ελέγχου, το οποίο με τη σειρά του εποπτευόταν από την πρώην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, καταγγέλλει την Εισαγγελέα Τουλουπάκη για πιέσεις, προκειμένου να ερευνηθούν με διαδικασίες fast track 27.000 ηλεκτρονικά αρχεία, ώστε να ασκηθούν διώξεις σε βάρος συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, έως τις 20 Δεκεμβρίου του 2018. 

Το θέμα εξακολουθεί να προκαλεί σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση αν και κυβερνητικά στελέχη, επιμένουν ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπαίνει εκ προοιμίου στο κάδρο της διερεύνησης. 

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε:

«Εμείς δεν τους ακολουθούμε να γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ 2, δηλαδή με όλα αυτά τα στοιχεία να βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι και τον κ. Τσίπρα. Και δεν το κάνουμε γιατί θέλουμε να δείξουμε ένα άλλο πολιτικό ήθος. Θέλουμε να πάμε με τις ενδείξεις που υπάρχουν για τον κ. Παπαγγελόπουλο.» 

Με τη σειρά του, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος περνά στην αντεπίθεση και βάλλει εις βάρος της Ελένης Ράικου.

«Ειδικά η κ. Ράικου ίσως χρειαστεί περισσότερο από 2,5 χρόνια, που χρειάστηκε για να τολμήσει να αναφέρει ευθέως το όνομά μου, για να διευκρινίσει τους ψευδείς και κατάπτυστους ισχυρισμούς της για τις δήθεν τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαμε για τη Novartis. Επίσης, θα πρέπει να εξηγήσει για ποιο λόγο επανήλθε να καταθέσει, ενώ είχε ολοκληρώσει την κατάθεσή της.», είπε χαρακτηριστικά ο τέως αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης.

Οι τόνοι αναμένεται να ανέβουν κατακόρυφα και στην Ολομέλεια της Βουλής, αν και το Μαξίμου διαμηνύει ότι δεν επιδιώκει ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. 
 

Πηγή: skai.gr