Τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, που είχε κάνει λόγο στον ΣΚΑΪ για «πενταροδεκάρες» αύξηση στην ιδιωτική εκπαίδευση, δικαίωσε επί της ουσίας την Πέμπτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, αναφέροντας ότι οι πολίτες που κάνουν την επιλογή για ιδιωτική εκπαίδευση μπορούν και να την επωμιστούν, έστω οριακά.

«Ο Φίλης είχε δίκιο στην τοποθέτησή του, αλλά επειδή είναι έμπειρος δημοσιογράφος, ή τουλάχιστον ήταν μέχρι πριν από 6 μήνες, έπρεπε να ξέρει ότι μερικές φράσεις πρέπει να τις λες ‘πιο κάπως’... Αλλά έχει δίκιο» ξεκαθάρισε στο Μega ο Γιώργος Κυρίτσης.

«Εγώ είπα ότι θα ήμουν πολύ πιο προσεκτικός με τις διατυπώσεις για ποιον λόγο, για τον απλούστατο λόγο ότι ένα ποσοστό των ανθρώπων που αναγκάζονται να καταβάλλουν αυτά τα χρήματα, είτε είναι 20 ευρώ, είτε είναι 40, είτε είναι 80 ευρώ νομίζω τον μήνα, είναι κόσμος από τον οποίο θα λείψουν από τον οικογενειακό προγραμματισμό. Άρα αυτό είναι ένα θέμα» δήλωσε ο βουλευτής.

Πρόσθεσε όμως ότι «από ‘κει και πέρα υπάρχει η εικόνα, και δεν νομίζω ότι είναι λανθασμένη, ότι ο περισσότερος κόσμος που κάνει αυτή την επιλογή μπορεί, οριακά έστω, να την επωμιστεί...» «Μακάρι το πρόβλημά μας να ήταν αυτό» ανέφερε δε ο κ. Κυρίτσης.

Πηγή: skai.gr