Κλείσιμο

Τσίπρας: Η ώρα μας έφτασε, να ξεσπάσει σα θύελλα ο λαός

«Μάχη ζωής και θανάτου» χαρακτήρισε την Παρασκευή την επερχόμενη «τριπλή εκλογική μάχη» ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κομοτηνή, τονίζοντας πως «καθαρές» νίκες του ΣΥΡΙΖΑ «και στις τρεις κάλπες» θα είναι το πρώτο βήμα για «να απαλλαγούμε από τα μνημόνια, για να αποτρέψουμε τα χειρότερα που έρχονται»

«Η ώρα μας, έφτασε. Έφτασε η ώρα να ξεσπάσει σαν θύελλα ο ελληνικός λαός. Η ώρα να δώσουμε την τελική μάχη της απελευθέρωσης από τα μνημόνια, την κοινωνική βαρβαρότητα, τη διαφθορά και τη διαπλοκή», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να τελειώσει τώρα με όσους τον τελειώνουν καθημερινά. Να τελειώσει πριν τον αποτελειώσουν. Πριν η Ελλάδα ξεπουληθεί οριστικά και οι άνθρωποί της καταντήσουν μια φιμωμένη και φτηνή εργατική μάζα», συμπλήρωσε.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαίου είναι η τελευταία ελπίδα για τον ελληνικό λαό, επισήμανε, «όχι μόνο για τους αριστερούς, για τους ριζοσπάστες, για τους κομμουνιστές, αλλά για τον κάθε δημοκράτη, τον κάθε πολίτη, τον κάθε εργαζόμενο, όποιο κόμμα κι αν στήριζε μέχρι χτες, για όποιον πιστεύει ότι η σωτηρία της πατρίδας και των ανθρώπων της έρχεται πρώτη».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, μίλησε για «παρωδία», ενώ χαρακτήρισε το πρωτογενές πλεόνασμα «βαμμένο με αίμα» και προϊόν «αφάνταστης δυστυχίας και απίστευτων στερήσεων του ελληνικού λαού».

«Στη χορωδία των εκβιασμών εις βάρος του λαού έχει μπει και το διαβόητο πλεόνασμα», σημείωσε και παρατήρησε: «Πως το αλλάξαν το τροπάρι; Δεν τους αφήνει, λένε, η τρόικα να μοιράσουν στους ένστολους και σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Κι αυτοί παλεύουν σκληρά να αλλάξουν την απόφασή της. Παλεύουν πολύ σκληρά! Μάλιστα!! Θυμάστε τη δήλωση του κυρίου Στουρνάρα πριν λίγο καιρό; Όταν ομολόγησε ότι η κυρία Λαγκάρντ του πρότεινε να στηρίξει πρόταση του ΔΝΤ για σημαντικό κούρεμα του χρέους; Κι ο ίδιος αρνήθηκε επειδή ο Σόιμπλε του είχε πει ‘Γιάννη ξέχασέ το’; Τόσο σκληρά διαπραγματεύονται.

»Δεν μας αξίζει η Ελλάδα του Σαμαρά, του Δένδια, του Άδωνι, του Βενιζέλου, του Στουρνάρα, και όλων όσοι τρώνε το πολιτικό τους ψωμί από το χέρι της Μέρκελ. Φτάνει! Αρκετά! Να τελειώνουμε με το παλιό για να αρχίσουμε κάτι νέο και ελπιδοφόρο», κατέληξε.

Μιλώντας νωρίτερα στην Αλεξανδρούπολη, ο κ. Τσίπρας διεμήνυσε πως μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαταστήσει τις αδικίες που έχουν γίνει σε βάρος των απολυμένων και των διαθέσιμων εργαζόμενων.

Ο κ. Τσίπρας σήμερα «ξανακατήργησε» το μνημόνιο και μέχρι να κατέβει στην Αθήνα θα το «επαναδιαπραγματευτεί», θα το «ακυρώσει», θα το «επανεξετάσει», θα το «επαναθεωρήσει», σχολίασε o κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ