Ozzy Osbourne: Η «τρελή» ζωή του πρίγκιπα του σκότους - Από τα μυρμήγκια στις νυχτερίδες

Ακύρωσε τις επερχόμενες συναυλίες του και δήλωσε ότι η καριέρα του στις περιοδείες τελείωσε επειδή «δεν είναι σωματικά ικανός για να ανταπεξέλθει» 

Μόλις πέρυσι, ο Όζι Όσμπορν δεν είχε σχέδια να «κρεμάσει» τον μανδύα του. Ο «πρίγκιπας του σκότους» έλεγε ότι είχε άλλη μια περιοδεία, ακόμη και όταν διαγνώστηκε με Πάρκινσον το 2003.

«Σας λέω ότι θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για άλλη μια περιοδεία. Δεν έχετε δει το τέλος Όζι Όσμπορν, σας το υπόσχομαι. Αν χρειαστεί να ανέβω εκεί πάνω και να πεθάνω στο πρώτο τραγούδι, θα επιστρέψω και την επόμενη μέρα», δήλωσε ο Όζι στον «Guardian» τον Αύγουστο.

Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες ο αγαπημένος τραγουδιστής ανακοίνωσε ότι θα κάνει ένα βήμα πίσω και θα «εστιάσει» πλέον στα θέματα υγείας που αντιμετωπίζει. Ακύρωσε τις επερχόμενες συναυλίες του και δήλωσε ότι η καριέρα του στις περιοδείες τελείωσε επειδή «δεν είναι σωματικά ικανός για να ανταπεξέλθει». 

 Ο Όζι Όσμπορν

Εκτός από τη νόσο Πάρκινσον, ο Όσμπορν υπέστη βλάβη στη σπονδυλική του στήλη σε ατύχημα που είχε πριν από τέσσερα χρόνια. «Ο ένας και μοναδικός μου σκοπός κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου ήταν να επιστρέψω στη σκηνή», δήλωσε ο ίδιος. «Η φωνή μου είναι μια χαρά. Ωστόσο, μετά από τρεις επεμβάσεις, θεραπείες με βλαστοκύτταρα, ατελείωτη φυσιοθεραπεία και πιο πρόσφατα την πρωτοποριακή θεραπεία Cybernics (HAL), το σώμα μου εξακολουθεί να είναι σωματικά αδύναμο». Πρόσθεσε στη δήλωσή του ότι η ομάδα του «αυτή τη στιγμή επεξεργάζεται ιδέες για το πού θα μπορώ να εμφανίζομαι χωρίς να χρειάζεται να ταξιδεύω από πόλη σε πόλη και από χώρα σε χώρα».

Οι τρελές στιγμές του Όζι Όσμπορν από μια ζωή γεμάτη περιοδείες

  • Δημόσιο διάλειμμα για τουαλέτα

Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στο Alamo το 1982, ο Όζι ούρησε στη σκηνή. Μετά το περιστατικό του απαγορεύτηκε να παίζει στο Σαν Αντόνιο για 10 χρόνια.

  • Πετώντας κρέας

Ο Όσμπορν πέταξε ωμό κρέας κατά τη διάρκεια της περιοδείας του «Diary of a Madman», συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ενός καταπέλτη για να εκσφενδονίζει γιγαντιαία κομμάτια κρέατος στο πλήθος.

  • Σνακ με νυχτερίδα

Ίσως το πιο διάσημο περιστατικό του επί σκηνής σημειώθηκε το 1982, όταν ο Όσμπορν εμφανιζόταν στο Des Moines. Μια νεκρή νυχτερίδα είχε πεταχτεί στη σκηνή από έναν θαυμαστή και ο Όζι, νομίζοντας ότι ήταν καουτσούκ, τη δάγκωσε. Στη συνέχεια, ο Osbourne χρειάστηκε να κάνει ένεση λύσσας.

  • Σνακ με δύο περιστέρια

Ο Mick Wall, ο οποίος έγραψε τη βιογραφία των Black Sabbath, «Symptom of the Universe», περιγράφει λεπτομερώς ένα περιστατικό κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τον Όζι και στελέχη δισκογραφικής εταιρείας, όπου ο τραγουδιστής δάγκωσε τα κεφάλια δύο περιστεριών.

Σύμφωνα με το βιβλίο, «Η Σάρον κανόνισε στον Όζι να δώσει μια σύντομη ομιλία, επαινώντας τις προσπάθειες του εργατικού δυναμικού της εταιρείας κατά την προετοιμασία της κυκλοφορίας του ‘’Blizzard of Ozz’’ στις ΗΠΑ. Ο Όζι μετά το τέλος της ομιλίας του θα απελευθέρωνε τρία λευκά περιστέρια στο συγκεντρωμένο ακροατήριο». Ο Wall λέει ότι όταν τα στελέχη προσπάθησαν να του πουν τις ιδέες τους, εκείνος έβγαλε δύο περιστέρια και δάγκωσε τα κεφάλια τους, φτύνοντάς μετά στο τραπέζι.

 Ο Όζι Όσμπορν

  • Μονομαχία με κοκαΐνη

Το 1978, οι Van Halen άνοιξαν για τους Black Sabbath στο Νάσβιλ και το Μπέρμιγχαμ, οπότε, όπως ήταν φυσικό, υπήρξε μια «μονομαχία κοκαΐνης» μεταξύ των συγκροτημάτων.

Στο βιβλίο του του 2015, «Van Halen Rising: How a Southern California Backyard Party Band Saved Heavy Metal», ο Roth γράφει ότι οι δυο τους έκανα χρήση μέχρι το επόμενο πρωί. Ο Όζι εξαφανίστηκε για 24 ώρες, με την αστυνομία να καλείται να βοηθήσει στην αναζήτηση του ρόκερ. Τελικά εμφανίστηκε σε κακή κατάσταση στο λόμπι του ξενοδοχείου.

  • «Σνιφάρει» μυρμήγκια

Σύμφωνα με την αυτοβιογραφία των Mötley Crüe «The Dirt» του 2001, ο Όζι Όσμπορν και η μπάντα αράζανε δίπλα στην πισίνα σε μια στάση της περιοδείας τους στη Φλόριντα, όταν ο ρόκερ «σνιφάρισε» μυρμήγκια.

  • Νηφαλιότητα

Μετά από περιόδους νηφαλιότητας, ο Όζι δήλωσε ότι από το 2021 ήταν νηφάλιος για επτά χρόνια. Είπε στο «Variety»: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είμαι 72 ετών. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους με τους οποίους ‘’έπινα’’ είναι νεκροί. Και αυτοί που δεν είναι, που συνεχίζουν ακόμα να ‘’πίνουν’’, θα πεθάνουν σύντομα. Δεν είναι ένα ευτυχές τέλος».

Πηγή: skai.gr